Днес активът на ГЕРБ се събира във Велико Търново на

...
Днес активът на ГЕРБ се събира във Велико Търново на
Коментари Харесай

Остават ли ГЕРБ в "сглобката": Партията на Борисов провежда национално събрание в Търново

Днес активът на ГЕРБ се събира във Велико Търново на национално заседание, с цел да взема решение дали и при какви условия партията да продължи да поддържа държавното управление. На срещата ще участват новоизбраните кметове и общински съветници, народните представители и регионални координатори на партията.
 
В петък водачът на партията Бойко Борисов съобщи, че поддръжката към кабинета на тъй наречените " сглобката " е до през днешния ден, когато ще се вземе решение какви да са дейностите на ГЕРБ.
Дни преди националното заседание управлението на ГЕРБ се разгласи за цялостна проверка на осъществяването на управническата стратегия, разискване на данъчните закони и параметрите по бюджета за следващата година.
 
Според Томислав Дончев на дневен ред не стои въпросът за това дали да има съдружно съглашение или държанието на некоалиционния сътрудник по време на локалните избори, а има ли късмет това държавно управление да работи по-добре.

" В задатък ще ви кажа, че го намирам за незадоволително и това е огромният проблем. Аз се багра, че даже и незадълбочен разбор на програмата демонстрира фрапантно несъблюдение ".
Малко след локалните избори Борисов упрекна ПП-ДБ, че взели участие в безпринципни обединения по места против претендентите на ГЕРБ и даде ясно да се разбере, че така наречен сглобка в този тип няма по какъв начин да продължи да съществува.
 
" Някаква такава пошла връзка сега ръководи страната - наречена сглобка. Или се прави една коалиция с проект, стратегия, време, място - или това е мъка ".
България в Шенген и в еврозоната, конституционната промяна и законодателството по Плана за възобновяване и резистентност остават водещите цели в ръководството за партия ГЕРБ.
 
Това атлантическо държавно управление би трябвало да го има, ще бъде безусловно нездравословно за страната и хората да го няма, в случай че влезем още веднъж в цикъл на служебни държавни управления – това е разгром за страната. Такава позиция изрази ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, който не е част от ръководството, само че има значима дума при поддръжката на кабинета и прокарването на нужните закони в Народното събрание.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР