Днес, 8 ноември, Българската народна банка (БНБ) ще проведе аукцион

...
Днес, 8 ноември, Българската народна банка (БНБ) ще проведе аукцион
Коментари Харесай

България прави нов аукцион за дълг от половин милиард лева

Днес, 8 ноември, Българската национална банка (БНБ) ще организира аукцион за продажба на лихвоносни съкровищни облигации със срочност пет години (1 826-дневни) от отворен вид с закрепен лихвен % от емисия с падеж 24 февруари 2026 година, заяви централната банка.

За деветия аукцион за тази година Министерството на финансите преотваря за трети път същата емисия, която предложи на 22 март и 7 септември, като количеството скъпи бумаги тогава беше надлежно 300 млн. лв. и 200 млн. лв.. Сега номиналната стойност на препоръчаното количество на аукциона е 500 млн. лв. при 0,00% годишен лихвен %. Броят на дните от датата на последното лихвено заплащане (24 август 2021 г.) до датата на отваряне/плащане, за които се пресмята насъбраната рента, са 78, показаха от Българска народна банка.
 Държавата изтегли дълг за 2.3 милиарда лв. от началото на годината Държавата изтегли дълг за 2.3 милиарда лв. от началото на годината
Държавата изтегли дълг за общо 2.3 милиарда лв. от началото на годината. Това се случи в границите на 8 аукциона за продажба на държавни це...

По решение на Министерството на финансите първичните дилъри могат да вземат участие в аукциона и с несъстезателни поръчки от свое име, само че за сметка на свои клиенти, които не са банки или капиталови медиатори, в това число и такива, открити в друга страна членка или в трета страна.

Съотношението на ДЦК (държавни скъпи книжа), предлагани със спортни и несъстезателни поръчки, е 50 към 50 от общото препоръчано количество. Министерството на финансите си резервира правото да отхвърля всички, респективно да утвърждава избрани поръчки, както и да утвърждава количество, друго от авансово оповестеното. Участниците в аукциона би трябвало да имат поради, че финансовото ведомство ще предлага за продажба спомагателни количества от емисия BG 20 300 21 112 от 24 февруари 2021 година на аукционен принцип.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР