Днес, 30 декември, се навършват 100 години от създаването на

...
Днес, 30 декември, се навършват 100 години от създаването на
Коментари Харесай

100 години СССР: най-добрите съветски автомобили

Днес, 30 декември, се навършват 100 години от основаването на Съюз на съветските социалистически републики. За по-младите ще поясним, че става въпрос за Съюза на Съветските Социалистически Републики. Оттук насетне повече за този празник няма да приказваме. Четирибуквеното редуциране към момента провокира носталгия у мнозина наши сънародници, евентуално също толкоз е и броят на хората, които ще скочат на нож против него. Но този един век е употребен от изданието, с цел да класира най-хубавите руски возила. Ето ги по категории. Коментарите оставяме на вас.
 Gaz-21
Най-добрият лук автомобил: ГАЗ-21

Спокойно би могъл да е и ВАЗ-2101, само че изданието има своя взор върху нещата. Защото тук дума има носталгията, логиката, цифрите, или пък дизайна. Но той евентуално е най-големият плюс на автомобила на Юри Гагарин, Юри Никулин и на цялото Политбюро.

Първата „ Волга ” надалеч не е най-прогресивната като структура (трудно сходно определение може да се даде за който и да е руски автомобил), не е всеобща, не е позната на Запад. Тя е мощна в друго направление.

След като се появи в края на 50-те години на предишния век, ГАЗ-21 се трансформира в един от знаците за „ топене ” на страната. Надежда за ярко бъдеще, в което с изключение на гордостта от галактическите достижения и завладяването на арктическия шелф, жителите на Съюз на съветските социалистически републики ще имат и личен апартамент, спестявания, автомобил. И не кой да е, а огромен и хубав като „ Волга ”! За неоправданите очаквания „ Волга ” няма виновност.
 Lada-2121
Най-добър всъдеход — ВАЗ-2121 „ Нива ”

Спокойно би могъл да е и УАЗ-469. Интересното е, че „ Нива ” би могла да е победител и в първата категория, тъй като нито един различен автомобил в историята на Съюз на съветските социалистически републики няма толкоз огромен износ! Е, става въпрос за към половин милион за 40 години, само че това е, което е. За руския модел – достижение, за RAV4 – годишен (дори по-голям) износ.

Може би най-важното за „ Нива ” е фактът, че автомобилът е основан без никаква „ заемка ” от Запада, той е напълно рожба на социалистическия труд и мисъл. Но в случай че оставим закачката, „ Нива ” е доста високо оценена от международната промишленост и медии поради високата си проходимост.

Повече четете на новия авто уебсайт

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР