Днес, 29 септември, стартира есенното издание на колоритния фестивал в

...
Днес, 29 септември, стартира есенното издание на колоритния фестивал в
Коментари Харесай

Започва "Капана фест" в Пловдив

Днес, 29 септември, започва есенното издание на колоритния фестивал в сърцето на Пловдив - КАПАНА ФЕСТ . Хиляди гости от България и чужбина ще дойдат, с цел да се включат в разнообразната стратегия. Три дни , три музикални подиуми с над 16 актьора , кино прожекции, литературни четения, работилници и изложения, креативен и развлекателни планове, както и най-утвърденият занаятчийски базар, представящ изделията на над 120 от най-изявените създатели в страната, ще чакат всички на КАПАНА ФЕСТ.

От през днешния ден до неделя от 10:00 до 22:00 часа БАЗАР КАПАНА ще възроди креативния и занаятчийски дух в кв. Капана, като показа актуалните български създатели в няколко тематични зони: Авторски произведения, Натурални храни и питиета, Съвременна българска мода, както и емблематичната зона за Грамофонни плочи, трансформирала се в средище за всички меломани и фенове на качествения тон.

КИНО програмата включва игрални и документални филми, част от които ще бъдат показани персонално от своите създатели. От петък до неделя в 19:30 часа на огромния екран на ул. Абаджийска ще се прожектират бългаските игрални филми „ Дървеното езеро " и „ Малък-Голям " (Ясен Григоров), „ Урок ", „ Скок " и „ Слава " (Петър Вълчанов), „ Жажда " (Светла ЦоцорковаСтоицова), Легендата за първия кукер " (Студио Змей). На ул. Магура пък може да бъде забелязана документалната лента в 6 епизода „ Човек и Космос " (Сам Нийл), с която КАПАНА ФЕСТ ще означи Европейската нощ на учените, както и филмите „ Човек и Природа ", „ Човек и Човек ".

ЛИТЕРАТУРНАТА зона ще бъде ситуирана на ул. Абаджийска и ще запознае публиката с разнообразни български създатели и техните творби. Един от акцентите в програмата е представянето на творбата „ Приказка за Стоедин " на Никола Русев от щерка му Иглена Русева. В Международния ден на поезията, 1 октовмри, Лиел Александра Адмон и Катя Кремзер ще изпълнят вечерeн рецитал на лирика с акустичен съпровод на китара.

ТЕАТЪРът също намира своето място по време на КАПАНА ФЕСТ. Откритата сцена на ул. Бенковски (Performance stage) ще покаже спектаклите „ Жужене ", „ Момини седенки ", бродуейския мюзикъл " Ани ", както и финала на брейк надпреварата за младежи, проведен от The Center.

Благотворителен план „ Човешка джага " за подкрепяне на изявени студенти (ул. Хр. Дюкмеджиев), креативен съоръжения, изобразяване с къна, детски работилници и още доста други интензивности могат да бъдат открити през трите фестивални дни по време на КАПАНА ФЕСТ.

Разбира се, не трябва да се пропуща и музикалната стратегия, която включва Reverie, O става, Brazz Vilidj, Mary`s Flower Superhead, Rebelties , DJ Skill, DJ Mad Bear, Skiller & Jahmmi Youth, Innerglow, Jin Monic, Vick, Saint Electrics, Selector Lazy Face и Dead Man`s Hat , както и концерта „ Remember Chester " в чест на починалия Chester Bennington, който ще закрие КАПАНА ФЕСТ в неделя вечер на основната сцена.

Влез в душата на Капана!

Подробности и елементи за Капана Фест може да следите на формалната Facebook страницата на събитието!
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР