Днес, 27 ноември, КТ Подкрепа ще проведе национален протестен митинг-шествие

...
Днес, 27 ноември, КТ Подкрепа ще проведе национален протестен митинг-шествие
Коментари Харесай

Национален протест заради болничните: Болните работници не са престъпници!

Днес, 27 ноември, КТ " Подкрепа " ще организира народен протестен митинг-шествие под надпис " Болните служащи не са нарушители! ".
Основните претенции на протестиращите са работодателите да поемат най-малко първите 5 дни от болничните; да изплащат 100% от трудовото заплащане през този интервал (понастоящем е едвам 70%, като от тях се удържат осигуровки и данъци); отпадане на налога върху минималната работна заплата; незабавна актуализация на добавката за нощен труд, която е в размер на 25 стотинки; ограничение на изключителния труд; използване на сумираното пресмятане на работното време единствено в непрекъсваеми производства, оповестиха от синдиката.
Протестното шествие ще стартира от пл. " Княз Александър I " и ще продължи по бул. " Цар Освободител " до пл. " Народно заседание ", където протестиращите ще внесат протестна декларация. След това шествието ще продължи по бул. " Васил Левски " и бул. " Княз Ал. Дондуков " до ул. " Тракия " №15, след което назад по бул. " Княз Ал. Дондуков " до пл. " Независимост ".
Какво сподели в особено изявление за Actualno.com ръководителят на АИКБ Васил Велев за настояването да се заплащат първите 5 работни дни и за цената на нощния труд - припомнете си в този материал!
На 27 ноември от 10:00 до 11:00 часа в 35 Дирекции Социално подкрепяне в цялата страна ще се организира едночасова предупредителна стачка с главно искане за 40% базово нарастване на главната работна заплата на обществените служащи и чиновници. Стачката е проведена от Националния профсъюз на административните чиновници към КТ " Подкрепа ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР