Днес, 27 март 2020 г., на пристанище Варна-запад са били

...
Днес, 27 март 2020 г., на пристанище Варна-запад са били
Коментари Харесай

Връщаме още 20 контейнера с отпадъци на Италия

Днес, 27 март 2020 година, на пристанище Варна-запад са били натоварени на транспортен съд и са отпътували за Италия 20 от контейнерите с боклуци, за които се води досъдебно произвеждане от Районната прокуратура във Варна. За реекспорта им прокуратурата даде позволение през февруари тази година.

В момента на пристанището се намират единствено 25 от общо 127-те контейнера с италиански отпадък. Днес е обещано позволение за реекспорт от Районната прокуратура във Варна и идната седмица се чака и последните контейнери с италиански боклуци да изоставен България и да бъдат върнати в Италия.

Пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна напомня, че по случая с контейнерите бе формирано досъдебно произвеждане от Районната прокуратура във Варна по член 353г, алинея 1 от Наказателния кодекс, откакто бе открито нарушаване на реда за преместване на боклуци през границата. Производството бе взето на специфичен контрол от Апелативната прокуратура във Варна в осъществяване на разпореждането на основния прокурор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР