Днес, 27.09.2018 г., ЕРП Севердостави компактната възлова станция Изток на

...
Днес, 27.09.2018 г., ЕРП Севердостави компактната възлова станция Изток на
Коментари Харесай

Електроразпределение Север стартира подготовката по изграждането на възлова станция Изток в Русе


Днес, 27.09.2018 година, ЕРП Севердостави компактната основна станция Изток на площадката, преназначена за нейното инсталиране. Общата стойност на инвестицията в обекта възлиза на 400 000 лева Изграждането на новата основна станция Изток – Русе е планувано и заложено в Инвестиционната стратегия на Електроразпределение Север АД за 2018 година и ще бъде приключена до края на ноември. Към сегашния миг са финализирани изискуемите по закон проектно-инженерни работи по новото оборудване.

Новата основна станция ще обезпечи устойчива работа на електропроводите, захранващи с електричество град Мартен, селата Сандрово и Николово, и региона. Ще бъдат понижени до най-малко рисковете от пораждане на разстройства в електрозахранването. Съоръжението е оборудвано с най-съвременен клас елегазови прекъсвачи и съвременна система за дистанционно управление, което ще разреши да се понижи до най-малко времето, належащо за ремонтни работи и обслужване на електроразпределителната мрежа.

Със завършването на основна станция Изток вложенията на ЕРП Север в районана Мартен през интервала 2016 - 2018 година ще възлязат на повече от 600 000 лв..



Електроразпределение Север АД работи в тясно съдействие община Русе и кмета на град Мартен както за възстановяване на електрозахранването в града, по този начин и за ограничение на кражбите в региона и поддръжка на оборудванията в региона. От 11 октомври сдружението стартира осъществяването на цялостна стратегия за замяна на проводници и рехабилитация на мрежата ниско напрежение в град Мартен. Компанията има построена дълготрайна визия за развиването на електроенергийната конструкция в региона на град Мартен, залегнала в капиталовия проект на сдружението за 2019 – 2023 година

 

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР