Днес, 25 септември 2019 г., в магазин MaxSport в София

...
Днес, 25 септември 2019 г., в магазин MaxSport в София
Коментари Харесай

Fibank, Mastercard и Garmin с иновация при разплащанията

Днес, 25 септември 2019 година, в магазин MaxSport в София се състоя дълго чаканата премиера на новаторския план за заплащане с часовник – Garmin Pay, който се реализира в партньорство сред Fibank (Първа капиталова банка), Mastercard и Garmin.

С Garmin Pay клиентите на Fibank ще могат да цифровизират своята карта Mastercard освен в смарт телефона, само че и в часовника си Garmin. Благодарение на новата услуга те ще могат да заплащат на всички безконтактни ПОС терминали, както и да правят интервенции на безконтактни банкомати.


Услугата е ориентирана към хората с деен метод на живот, спортисти и всички тези, които желаят да разполагат със средствата си на всички места и когато и да е – без да е належащо да носят чанта, портфейл, карта, даже смарт телефон.

Плащането с Garmin Pay е бързо, елементарно и несъмнено, като сигурността на потребителските данни е обезпечена посредством най-модерната технология MDES – Mastercard Digital Enablement Service.


За разплащания с Garmin Pay e нужен смарт часовник Garmin, поддържащ Garmin Pay функционалност, и дебитна или кредитна карта Mastercard, издадена от Първа капиталова банка.

Регистрацията на картата се реализира посредством мобилното приложение на Garmin Connect Mobile (GCM). Използването на виртуалния портфейл става с едно придвижване посредством допиране на часовника до устройство за заплащане (ПОС терминал или безконтактен банкомат).

На събитието за показване на плана участваха български спортисти, публицисти, блогъри, инфлуенсъри и известни персони.

Лица на акцията са посланиците на двата марката – Fibank и Garmin – сноубордистът Радослав Янков и актрисата Диана Димитрова.


Garmin Pay е разумно продължение на дългогодишното сполучливо партньорство сред Fibank и софтуерната компания Mastercard. Още през 2010 година двете компании първи показаха на българския пазар технологията за безконтактни заплащания PayPass, а през 2016 година лансираха и първата цифрова карта в България. Сега и Garmin се причисляват в партньорството, с цел да създадат потребителското преживяване още по-пълноценно.

„ Централна и Източна Европа е международен водач в развиването на безконтактните заплащания и големият триумф сътвори търсене за още повече функционалности. България е измежду страните, в които модерните технологии бързо намират своя дом и удобна среда за тяхното развиване.


Услугата Garmin Pay ни приближава още една стъпка напред в даването на сигурни и комфортни платежни нововъведения “, сподели Ваня Манова, Мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Брандът Garmin е прочут на българските консуматори с автомобилни навигации, видеорегистратори, сонари и картографи, както и мултиспорт часовниците на марката.


Часовниците Garmin обезпечават разнообразни преимущества на потребителите, измежду които: премерване на изминато разстояние, скорост, пулс, фитнес равнище, фитнес възраст, степен на стрес, равнище на тренираност и доста други. В допълнение, притежателите на часовник Garmin могат да съхраняват до 500 обичани песни в устройството си, които да слушат през безжични слушалки по време на подготовка.

Успоредно с представянето на услугата Garmin Pay започва и акцията Garmin Pay powered by Fibank. До 31 януари 2020 година часовниците Garmin с Pay Watch функционалност ще бъдат предлагани на специфични преференциални цени за клиенти на Банката - при закупуване с дебитна или кредитна карта от Fibank на: www.garmin.bg и в магазини MaxSport.


„ Продължаваме да работим интензивно, с цел да предложим най-хубавите софтуерни решения и на почитателите на Apple pay и Apple Pay Watch в България.

В момента потребителите на Apple могат да употребяват Garmin Connect Mobile App и Garmin Pay, които поддържат и iOS платформи, като мобилните устройства би трябвало да са с версия на iOS 9.3 или по-висока. “ показа Теодор Петров – шеф „ Картови разплащания “ във Fibank.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР