Днес, 24 юли 2019 г., Специализираният наказателен съд даде ход

...
Днес, 24 юли 2019 г., Специализираният наказателен съд даде ход
Коментари Харесай

Съдът даде ход на делото срещу бившия районен прокурор на Кнежа

Днес, 24 юли 2019 година, Специализираният углавен съд даде ход на правосъдния развой за длъжностно закононарушение против някогашния началник на Районната прокуратура в Кнежа, до неотдавна прокурор в Софийската градска прокуратура, Красимир Кирилов.

На 26 юни 2019 година Специализираната прокуратура внесе против него обвинителен акт за това, че от 6 април 2015 година до 22 декември 2015 година, в изискванията на продължавано закононарушение, в качеството му на длъжностно лице, нарушил служебните си отговорности: с 2 постановления разпоредил връщането на два багера-товарача "KOMATSU " на лица, които не са техни притежатели. С това той набавил за тях полза и нанесъл щета на притежателя – лизингово сдружение, в размер на 119 750,55 лв..

Единият от багерите бил предаден на неправоимащо лице по негово искане, само че при при липса на доказателства за благосъстоятелност и при съществуване на подадена молба в Районната прокуратура за връщане на машината от действителния ѝ притежател. Молбата на лизингодателя била оставена без разглеждане, той не бил и известен за произнасянето на прокурора. Претендиращото без правно съображение лице получило на ръка постановлението за връщане на Кирилов и владението върху материалното доказателство.

Другият екскаватор бил предаден на друго неправоимащо лице, макар че собствеността му не била неизяснена, защото номерът на рамата е бил пренабиван.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР