Днес, 22 юни 2023 г., Районна прокуратура – Пловдив привлече

...
Днес, 22 юни 2023 г., Районна прокуратура – Пловдив привлече
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на мъжа, спипан с мигранти край Карлово

Днес, 22 юни 2023 година, Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен Мохамед А., на 20 година, жител на Сирия, за това, че на 21.06.2023 година на път І-6 - София-Бургас, сред село Васил Левски и гр.Карлово, обл. Пловдив, за да набави за себе си имотна полза е подкрепил чужденци – 11 сирийски жители, да обитават и минават в страната в нарушаване на закона. Деянието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство –  лек автомобил - джип, марка „ Хюндай “, и във връзка с повече от едно лице и на 2 лица, ненавършили 16-годишна възраст. 

Младият мъж е упрекнат и за това, че на същата дата и място е управлявал автомобила след приложимост на наркотично вещество – амфетамин, открито по надлежния ред с техническо средство.

Мохамед А. влязъл в България на 16 юни 2023 година Той е сирийски жител с документи, издадени в страна в Западна Европа, където живеел. У нас наел лек автомобил-  джип „ Хюндай “  и от неустановено място качил в колата 11 чужденци – жители на Сирия. 

На 21 юни 2023 година той се движел по Подбалканския път в посока към гр. София. В региона край гр. Карлово полицейски патрул подал сигнал за прекъсване на лекия автомобил.  Водачът не се подчинил, минал през вътрешното платно на крайпътна бензиностанция и се отправил в посока към с. Васил Левски, общ. Карлово. Последвало гонене от страна на полицейските чиновници, които подавали светлинни и звукови сигнали за прекъсване. На няколко километра край с. Васил Левски Мохамед отбил колата вдясно и спрял. При осъществената инспекция в автомобила е открито, че в него  се намирали 11 жители на Сирия без документи за идентичност, всички мъже. Сред тях имало и две деца – момчета на 4 година и на 12 година

Мъжът е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе в Районен съд – Карлово искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража " по отношение на него.   
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР