Днес (22 септември) се разделяме с лятото. Астрономическата есен ще

...
Днес (22 септември) се разделяме с лятото. Астрономическата есен ще
Коментари Харесай

С какво време ще посрещнем астрономическата есен

Днес (22 септември) се разделяме с лятото.

Астрономическата есен ще настъпи в 23:02 ч. българско време с есенното равноденствие, се показва в Астрономическия календар за 2017 година на Института по астрономия при Българска академия на науките.

И ЕСЕНТА СИ ИМА ЧАР, ВИЖТЕ Гражданско отделение В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Есента е един от четирите сезона в умерения пояс. Астрономически тя стартира с есенното равноденствие, което е към 23 септември в Северното полукълбо и към 21 март в Южното полукълбо.

Според метеорологията есенни са месеците - септември, октомври и ноември в Северното полукълбо, както и март, април и май - в Южното полукълбо.

Есента е временен сезон, през който от време на време има много високи температури в неговото начало (т.нар. циганско лято), има и умерени до по-ниски температури към неговия край.

Със зимното слънцестоене - към 21 декември в Северното полукълбо и към 21 юни в Южното полукълбо, стартира астрономическото начало на идващия сезон - зимата.

У нас есента стартира с облачно време и намаление на температурите.

На празничния 22 септември времето е студено и дъждовно. През идващото денонощие облачността над страната ще е променлива, постоянно забележителна. На места, основно в Западна и Централна България, ще превали дъжд.

В събота и неделя слънцето ще се демонстрира по-често, вятърът ще утихне и няма да има превалявания, дават обещание синоптиците.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на уеб страницата Sinoptik.bg.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР