„Днес (2.3.2022), имахме заседание на Съвета на федерацията по конституционно

...
„Днес (2.3.2022), имахме заседание на Съвета на федерацията по конституционно
Коментари Харесай

Сенатор Людмила Нарусова: Федералните медии безсрамно лъжат, майките искат телата на мъртвите си синове

„ Днес (2.3.2022), имахме съвещание на Съвета на федерацията по конституционно законодателство, пробвах се да приказвам, само че ръководителят на комисията сподели, че дневният ред е привършен и няма защо да приказваме. Но въпреки всичко приказвах. Основното ми обръщение беше, че би трябвало да има надеждна информация за всичко, което се случва. А фактът, че Роскомнадзор не разрешава, в това число на вас, медиите, да предоставяте информация от разнообразни източници разрешава издание единствено на информацията, предоставена по публични канали... Припомних, че Законът за средствата за всеобща информация показва, че такава обстановка може да бъде единствено в изключително или военно състояние. Нито едно от двете към момента не е оповестено в страната. Следователно военната цензура или ограничението на публицистите да събират информация в сходство с Федералния закон „ За средствата за всеобща информация “, в този момент са невъзможни.

Но тук даже не става въпрос за информация. Ето инструкцията да слушате единствено Първи канал... Накратко да напомня нещо на нашите жители. Спомням си преди няколко години, когато имаше офанзива против Дебальцево (всъщност против Славянск - бел. ред.), съгласно мен... На Първа, на Втора, на НТВ, Соловьов и Киселев - всички демонстрираха сюжет с нещастна жена, която споделя за момчето, сякаш разпнато на кръста пред майка си. Това трябваше да провокира подобен прилив на ненавист към Украйна! Очевидно задачата беше да се повдигне духа. Но всички помним, че по-късно това се оказа колосален фалшификат, чудовищна неистина.
Нищо от това не се бе случило! Тогава за какво да имаме вяра единствено на федералните канали, които, всички схващат,

нахално лъжат

Дори човек, който е надалеч от военната специалност, схваща, че за толкоз дни на интензивни боеве не може да няма жертви! Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков радостно споделя „ нямаме жертви “ (всъщност съветското министерство на защитата признава загуби, само че не дава съответни числа – ред.). Не става дума единствено за жертвите. Днес бях в Комитета на войнишките майки, който просто е покрит с позвънявания и писма на майки, изгубили връзка с децата си, изпратени в Украйна. Няма какво да губят, търсят най-малко нещо, което да им даде информация. Те видяха фотоси на синовете си, започнаха да се свързват и схванаха, че

някой е в плен, някой е погубен

Но въпросът за събирането на най-малко телата на мъртвите въобще не стои! Те лежат непогребани!

Днес персонално се обадих в щаба на Западния боен окръг, на прессекретаря на заместник-министъра на защитата, и му споделих: за какво да не се договорим за кулоар, по който най-малко телата да се изнасят? Все отново те лежат незаровени, ръфат ги диви бездомни кучета, някои не могат да бъдат разпознати, тъй като са изгорени! По какви закони на войната е допустимо това?! Баща ми, който отиде на фронта през 1941 година, сподели, че първото нещо след всяка борба е събирането на телата.

Просто нямам сили да приказвам. Не се разпознавам с тези представители на властта, които са за война. Те самите не зная какво вършат съгласно мен. Те единствено извършват заповеди, те не мислят. “

Превод: Калин Манолов

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР