Днес, 18 ноември 2021 г., служители на Дирекция „Противодействие на

...
Днес, 18 ноември 2021 г., служители на Дирекция „Противодействие на
Коментари Харесай

КПКОНПИ влезе в Община Варна, проверяват обществената поръчка за 85 000 000 лв. за електрически автобуси

Днес, 18 ноември 2021 година, чиновници на Дирекция „ Противодействие на корупцията “ в КПКОНПИ правят дейности на място в Община Варна, след постъпила информация в сигнал по отношение на процедура по подписване и осъществяване на контракт за социална поръчка, както и спомагателен анекс към него, оповестиха от пресцентъра на комисията.

Поръчката е от 2021 година, на стойност 85 000 000 лева, отпуснати като безплатна финансова помощ по Оперативна стратегия „ Околна среда “, за закупуване на 60 броя електрически рейсове и 60 бр. зарядни устройства за тях.

Сигналът, по който КПКОНПИ работи, касае данни, че публичната поръчка е манипулирана в интерес на избран реализатор и са осъществени корупционни дейности от чиновници на Община Варна, в това число от лица, заемащи висши обществени длъжности. Изземва се документи и се снемат пояснения от длъжностни лица в постройката на общината.

Паралелно с това, чиновници на дирекция „ Противодействие на корупцията “ изискват и документи от Областна администрация Варна, във връзка друга инспекция, с предмет смяна на статута на парцели – частна държавна благосъстоятелност и предписание с тях, осъществено за интервала 2018 година - 2020 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР