Днес 18-и май в Сколково се състоя презентация на нов руски

...
Днес 18-и май в Сколково се състоя
презентация на нов руски
Коментари Харесай

Олигархът Ротенберг представи нов руски пистов автомобил

Днес 18-и май в Сколково се състоя презентация на нов съветски пистов автомобил с означение BR03. Става дума за уникален пистов автомобил, основан от рускити експерти на компанията BR Engineering. Колата е първата в Русия създадена за присъединяване в локалните пистови състезания като най-известния тамошен шампионат - Российская серия кольцевых гонок.

Борис Ротенберг се дефинира като талантлив във всичко човек. Неговите инициали са включени в името на новия символ на съветския автопром. Той самият днес и смъкна покривалото от мйшината в цветовете на съветския байрак. Символично е че Интернет по въпроса за BR03 – показва пътнически локомотив. Това може да е символично – дали новият локомотив на руския автопром е болидът BR03? И още една символика – на презентацията беше и бившият управител на различен предишен „ локомотив “ на съветския автопром с име Маруся - Николай Фоменко.

Планирано е водачите на BR03 да се състезават в SMP RSKG в обособен моноклас, като става дума за надпревари за издръжливост. Това не е първата състезателна кола на BR Engineering. Активите на компанията включват спортни прототипи BR01 и BR1, взели участие в състезания за устойчивост, до момента в който екипажът на SMP Racing, състоящ се от Виталий Петров, Михаил Альошин и Стофел Вандорн, зае трето място с BR1 на маратона 24 часа в Льо Ман през 2019 година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР