Днес, 16 януари, ще се проведе поредното заседание по делото

...
Днес, 16 януари, ще се проведе поредното заседание по делото
Коментари Харесай

Продължава делото Хитрино - присъдите се чакат следващата седмица

Днес, 16 януари, ще се организира следващото съвещание по делото " Хитрино ". Това оповестиха от пресслужбата на Окръжен съд - Шумен, представена от БГНЕС.
Ще продължи разгласяването на материалите по делото, като по-късно денем ще стартират пледоариите на прокурора и юристите на частните обвинители.
На 21 януари от 9:30 часа ще пледира отбраната на двамата машинисти, обвинени за влаковата злополука от 10 декември 2016 година на жп гара Хитрино. Очаква се на 22 януари от 11:00 часа съдът да разгласи присъдата си.
Рано сутринта на 10 декември 2016 година товарен трен с цистерни, цялостни с пропан-бутан и пропилен, катастрофира на гарата в Хитрино. 12 вагона дерайлираха и 1 цистерна избухна, сривайки гарата, прилежащите постройки и част от селото. В резултат на случая починаха 7 души, 29 бяха ранени.
Жителите на Хитрино бяха евакуирани, с цел да бъде обезпечена тяхната сигурност при разчистването на авариралите цистерни. Повечето от тях бяха настанени при свои близки в района, а 14 души - в спешен център в Шумен. Имотите на жителите или по-точно техните остатъци се охраняваха от жандармерията. Хората останали без дом получиха първоначално еднократна финансова помощ в размер на 325 лв..
В хода на съвещанията по делото " Хитрино " стана ясно, че контактната мрежа не е причина за въпламеняването на изтеклия газ. Взривът е станал от 3 до 5 минути след излизането на влака от релсите. Другият извод, който вършат специалистите е, че източникът на запалването е горяща печка покрай железопътните линии. Защитата изиска експертизата да не се приема, тъй като не се основава на справедливи данни, само че съдът отхвърли желае.
Като обвинени са привлечени машинистите на влака, защото има данни, че са влезнали с прекомерно висока скорост в Хитрино и по този начин са провокирали дерайлиране на цистерните.
Всичко за делото можете да видите в тези материали!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР