Днес, 15 февруари, когато се отбелязва Международният ден на деца

...
Днес, 15 февруари, когато се отбелязва Международният ден на деца
Коментари Харесай

Студенти от Руския център на ПУ четоха приказки на малките онкопациенти в УМБАЛ Св. Георги

Днес, 15 февруари, когато се отбелязва Международният ден на деца с онкологични болести, Центърът за съветски език и просвета към ПУ "Паисий Хилендарски " провежда посещаване на студенти в Отделението по онкохематология на Клиниката по педиатрия на УМБАЛ "Свети Георги ".

Йордана Гогозова, която се образова в магистърската стратегия "Езиково обезпечаване и културни действия в туризма ", второкурсничките от бакалавърската компетентност "Руска лингвистика " Вилияна Войводова и Гергана Куртева дружно със сътрудника на Руския център Анастасия Кехайова срещнаха дребните онкопациенти с приказката от А. С. Пушкин "Рибарят и златната рибка ", а по-късно им помогнаха да нарисуват персонажите с моливи, пастели и флумастери.

Това не е първата благотворителна самодейност на Центъра за съветски език и просвета. На 13 и 14 декември 2017 година се организира седмият следващ Рождественски благотворителен базар в помощ на заболели или нуждаещи се деца. В него с изключение на студентите от ПУ, измежду които и девойките, посетили през днешния ден Детската онкохематология, в последния базар се включват възпитаници от Националната комерсиална гимназия в Пловдив. Всички те създават ястия по съветски предписания и ги продават на 13 и 14 декември в две от базите на висшето учебно заведение - Ректората и Нова постройка. Акцията съумява да събере 570 лв., които са дарени на Отделението по онкохематология в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ "Свети Георги ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР