Днес, 14.10.2022 г., главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща

...
Днес, 14.10.2022 г., главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща
Коментари Харесай

Главният прокурор се срещна с президента на Евроюст Ладислав Хамран

Днес, 14.10.2022 година, основният прокурор Иван Гешев организира работна среща с президента на Евроюст Ладислав Хамран.

Повод  за срещата е усъвършенстване работата на българското Бюро в Евроюст за реализиране заложените цели – противопоставяне на трансграничната престъпност и дейно подкрепяне на европейските страни при водени следствия.

На срещата участваха заместникът на основния прокурор Десислава Пиронева и представителят на България в Евроюст Елка Ваклинова.

Ладислав Хамран изрази своите терзания във връзка с процедурата по желание на представители в българското Бюро предвид на обстоятелството, че незапълненият състав на нашето посланичество в Евроюст основава действителни опасности за обезпечаването на взаимни следствия на българската прокуратура и други страни членки на Европейски Съюз.

Значителният размер на каузи бе посочен от господин Хамран като фактор, който допуска бързата реакция на националните управляващи при започване на процедурата по желание на визиите на България в Евроюст в незабавен порядък с оглед сполучливото застраховане на работния развой.

Главният прокурор обясни на президента на Евроюст законодателни промени, признати от 47-oто Народно заседание, във връзка с процедурата по желание на българските представители, която към този момент е доста по-сложна от настояща досега. Иван Гешев увери своя сътрудник за желанието на българската прокуратура и способените институции за осъществяване на уговорките на страната ни и предприемането на дейности с оглед сполучливото довеждане докрай на процедурата и запълване кадровия потенциал на българското Бюро в Евроюст. Главният прокурор изрази разбирането на българската прокуратура, че това е нарушило ритъма на работа на българското Бюро и същото има своите отрицателни проявления върху партньорството сред българските национални управляващи и Евроюст.

Иван Гешев и президентът на Евроюст Ладислав Хамран обявиха своето задоволство от построеното доверие сред двете институции, в духа на професионализма и общото предпочитание за реализиране на високи резултати в взаимните следствия на закононарушения с интернационален детайл.

Срещата сред двамата е в границите на посещаване на основния прокурор Иван Гешев в гр. Хага, Кралство Нидерландия, за присъединяване в 16-ата среща на Консултативния конгрес на основните прокурори на страните членки на Европейски Съюз, който се организира в интервала 13 -14 октомври 2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР