Днес, 12 юли, стартира национално военноморско учение Бриз 2019, отворено

...
Днес, 12 юли, стартира национално военноморско учение Бриз 2019, отворено
Коментари Харесай

Започва международното военноморско учение Бриз 2019

Днес, 12 юли, започва национално военноморско обучение " Бриз 2019 ", отворено за присъединяване на военноморски сили (ВМС) от страни-членки на НАТО. То ще продължи до 21 юли и е ръководено от Военноморските сили на Република България, оповестиха от министерството на защитата.
Учението е планувано и ще се управлява според стандартите и процедурите на НАТО. Провежда се в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на България и в региони, които са оповестени навреме.
Общо в учението ще вземат участие 12 страни с 27 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета, 6 вертолета и 2257 военнослужещи от военноморските сили на България, Албания, Белгия, Англия, Гърция, Италия, Канада, Полша, Румъния, Съединени американски щати, Турция, Франция, Втората непрекъснатата група кораби на НАТО и Втората непрекъснатата група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса. В " Бриз 2019 " ще вземат участие и 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, локални органи на ръководство, неправителствени и частни организации.
Щабът за надзор на учението ще се развърне в Пункт за базиране Варна на Флотилия бойни и спомагателни кораби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР