Днес, 12.10.2021 г., главният прокурор на Република България Иван Гешев

...
Днес, 12.10.2021 г., главният прокурор на Република България Иван Гешев
Коментари Харесай

Гешев с писмо до Рашков и ДАНС за изборите

Днес, 12.10.2021 година, основният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати до служебния заместител министър-председател по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи Бойко Рашков и до ръководителя на ДАНС Пламен Тончев писмо с предложение за основаване на Национално междуведомствено звено по отношение на идните избори за президент и за Народно заседание на 14 ноември 2021 година

Създаването на Междуведомствено звено цели да усъвършенства организацията за гарантиране на политическите права на жителите и за законосъобразно осъществяване на изборите.

Работата на тази конструкция е посочила (в интервал от повече от 10 години) трайно положителни резултати и практики, които са напълно в полза на българските жители. Обхватът на деяние на Междуведомственото звено ще е от деня на разкриване на предизборната акция (15.10.2021 г.) до 30 дни след формалното оповестяване от ЦИК на окончателните резултати от изборите.

Споразумение за основаване на такова звено за предварителните парламентарни избори на 11 юли 2021 година бе подписано единствено с ДАНС.

Ръководството на Прокуратурата на Република България удостоверява ангажираността си за интензивно взаимоотношение сред институциите за гарантиране провеждането на почтен и транспарантен избор и споделя убеждението, че единствено със взаимните старания на всички правоохранителни и правоприлагащи институции в границите на функционалната им подготвеност могат да бъдат реализирани предстоящите от българското общество резултати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР