Днес, 05.03.2024 г., изпълнителният директор на ИА Главна инспекция по

...
Днес, 05.03.2024 г., изпълнителният директор на ИА Главна инспекция по
Коментари Харесай

ИА „Главна инспекция по труда“ сключи Споразумение за сътрудничество със Софийския университет „Св. Климент Охридски“

Днес, 05.03.2024 година, изпълнителният шеф на ИА „ Главна ревизия по труда " (ИА ГИТ) инж. Екатерина Асенова подписа Споразумение за съдействие с ректора на Софийския университет „ Св. Климент Охридски " проф. доктор Георги Вълчев. На срещата участва и заместник-ректорът, отговарящ за кариерното развиване, алумни, връзки с работодатели и бизнеса проф. д.и.н. Соня Милева. Според нея Споразумението ще съкрати пътя на студентите до оповестените позиции за работа в Главната ревизия по труда и ще бъде добра опция да се увеличи осведомеността за трудовите им права. ИА ГИТ пое ангажимент да изнесе лекции пред студентите, свързани с техните права и отговорности при започване на работа.

Целта на Споразумението е двете страни да си спомагат за подготовката на студентите в процеса на тяхното образование, като им дават благоприятни условия за придобиване на характерни познания и кариерна реализация. За постигането ѝ се планува образуване на срещи с представители на Инспекцията по труда, които да подкрепят кариерното насочване и обосноваване на студентите. Предвижда се провеждането на взаимни образования, кръгли маси, конференции и други събития съгласно потребностите на практиката, в това число по линията на последващата професионална реализация на студентите. Тези начинания ще бъдат опция да се увеличи информираността на студентите за техните трудови права, с цел да бъдат добре готови чиновници за пазара на труда.

Споразумението със Софийския университет е следващото, което управлението на Инспекцията по труда подписва с висше образователно заведение. Такива към този момент са подписани с ВТУ „ Тодор Каблешков ", МГУ „ Св. Иван Рилски " и Нов български университет.

Споразуменията за съдействие са налични и на уеб страницата на ИА „ Главна ревизия по труда " в секцията „ За нас " в рубриката „ Сътрудничество и партньорство ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР