Днес, 04.02.2022 г., съдът уважи искането на Районна прокуратура-Монтана за

...
Днес, 04.02.2022 г., съдът уважи искането на Районна прокуратура-Монтана за
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняем за измама на възрастна жена в с. Вирове

Днес, 04.02.2022 година, съдът почете настояването на Районна прокуратура-Монтана за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на И.М., притеглен в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Разследването стартира след постъпил сигнал за машинация. В резултат на подхванатите оперативни дейности е открито, че към 20,45 часа на 01.02.2022 година жителка на с. Вирове, област Монтана, получила телефонно позвъняване. Било й обявено за идна незабавна интервенция на нейна близка и поискана сума от 19 000 лв.. Жената изпълнила инструкциите на представилия се за „ лекар “ мъж, като предала на изпратения от него „ санитар “ парите, с които разполагала – 1500 лв..

Извършителят на действието е бил открит – 31-годишният И.М. Той е упрекнат за въвеждане в подвеждане за имотна полза, с което е предизвикал щета на старата жена. От направената информация за съдимост е видно, че той е осъждан.

С протокол за непринудено предаване обвиненият е предал на чиновниците на полицията сумата от 900 лв., като е признал, че останалата част от предмета на закононарушението е изхарчил за извършване на покупки и заплащане на рента по контракт.

В правосъдно съвещание наблюдаващият прокурор уточни доводите си за съществуване на обосновано съмнение за извършителството на незаконното действие и заплахата И.М. да се укрие и да извърши закононарушение. Съдът одобри, че са налице изискуемите предпоставки за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвиненото за машинация лице. Определението на съда може да бъде обжалвано в законоустановения период пред Окръжен съд-Монтана.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР