Днес, 02.05.2023 г., магистрати и съдебни служители от цялата страна

...
Днес, 02.05.2023 г., магистрати и съдебни служители от цялата страна
Коментари Харесай

Магистрати и съдебни служители от цялата страна: НАС НЕ НИ Е СТРАХ!

Днес, 02.05.2023 година, магистрати и правосъдни чиновници от цялата страна организираха кротичък митинг под надпис " НАС НЕ НИ Е СТРАХ! " в поддръжка на независимостта на правосъдната власт, след невиждания опит за нападение над основния прокурор на Република България Иван Гешев, соъбщават от пресцентъра на Прокуратура на Република България.
 
 Протест на магистрати и правосъдни чиновници Протест на магистрати и правосъдни чиновници Източник: Прокуратура на Република България
В София в демонстрацията се включиха магистрати от всички прокуратури в апелативния регион, следователи от окръжните следствени отдели и Националната следствена работа, както и правосъдни чиновници.
 
 Протест на магистрати и правосъдни чиновници Протест на магистрати и правосъдни чиновници Източник: Прокуратура на Република България
Протестни дейности бяха с гледище българските институции да подхващат незабавни дейности, с цел да запазят живота и сигурността на прокурорите, следователите и правосъдните чиновници при осъществяване на служебните им отговорности.
 
 Протест на магистрати и правосъдни чиновници Протест на магистрати и правосъдни чиновници Източник: Прокуратура на Република България
" Тук сме магистрати и правосъдни чиновници. И НАС НЕ НИ Е СТРАХ. Защото, хората които сме се събрали тук и в цялата страна, отдаваме здравето и  живота си, в полза на обществото. За това няма да допуснем да бъдем заплашвани и нападани физически поради работата си. Ако се постанова всеки ден ще бъдем тук - пред Съдебната палата, до момента в който не реагират страната и виновните институции, с цел да отбрани сигурността на фамилиите ни ", съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева по време на митинга.
 
Физически и психически похищения над личността на който и да е магистрат е посягане против цялата прокуратура, сплотиха се протестиращите.
 
 Говорителят на основния прокурор Сийка Милева-2 Говорителят на основния прокурор Сийка Милева-2 Източник: Прокуратура на Република България
Пресцентърът на Прокуратурата на Република България разгласява цялостния текст на изказването на представителя на основния прокурор Сийка Милева по време на събитието:
Днес сме тук, с цел да кажем в лицето на престъпността, която желае да ни сплаши: НАС НЕ НИ Е СТРАХ!
Свидетели сме по какъв начин против българската прокуратурата се води дългогодишна война.
Война с компромати, медийни офанзиви, изявления, лобистко законодателство и улични митинги. Не съумяха по този метод и в този момент се пробваха да убият основния прокурор.
Опитът за ликвидиране на основния прокурор не е просто предпочитание за персонално физическо заличаване, породено  от ненавист на олигарси, политици, лица от престъпния контингент, обвинени и подсъдими. Това е вулгарна и нагла проява, че някой ни следи и единствено с едно натискане на бутон може да отнеме живот. Това е терористичен акт.
Затова сега ние сме повече от единни.
Тук сме магистрати и правосъдни чиновници. И НАС НЕ НИ Е СТРАХ. Защото, хората които сме се събрали тук и в цялата страна, отдаваме здравето и  живота си, в полза на обществото. За това НЕ НИ Е СТРАХ. За това няма да допуснем да бъдем заплашвани и нападани физически поради работата си. Ако се постанова всеки ден ще бъдем тук - пред Съдебната палата, до момента в който не реагират страната и виновните институции, с цел да отбрани сигурността на фамилиите ни.
Недопустимо е в 21 век, в страна член на Европейския съюз, против основен прокурор да се осъществя атентат. Ако по знамение и с помощта на Бог през днешния ден нямаме жертви и потърпевши, то на следващия ден гърмежът може да е в дома на всеки един от нас. Ние няма да допуснем този жесток акт на разпра да ни спре в борбата ни за правдивост и правораздаване. В борбата ни за правото и достолепието на българските прокурори и следователи.
Най-важният въпрос сега обаче е по какъв начин страната ще отговори  на това брутално посягане. Защото този акт не е само опит за ликвидиране на основния прокурор, това е опит за елиминиране на държавността и институциите.
Днес ние няма да замълчим пред лицето на страха.
Българската прокуратура ще направи всичко допустимо, с цел да се стигне до причинителите и поръчителите на този терористичен акт и те да понесат своята отговорност.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР