Дмитрий Седов Прокремълският анализатор и бивш ръководител на московския офис

...
Дмитрий Седов Прокремълският анализатор и бивш ръководител на московския офис
Коментари Харесай

Шутът Зеленски вече няма полезен ход, САЩ и Европа му обръщат гръб

Дмитрий Седов

Прокремълският анализатор и някогашен началник на московския офис на Голдман Сакс - Дмитрий Седов, изрази мнение, че " клоунът " Зеленски губи почва под краката си, тъй като против него назряват въодушевление в Европа и зад Океана. Това на фона на случащото се на фронта и задаващите се вътрешни избори в Съединени американски щати води към тежки последствия за Украйна.

ЕТО КАКВО ПИШЕ СЕДОВ:

В края на юли институтът Галъп заяви, че едвам 38% от жителите на Съединени американски щати утвърждават активността на президента на Съединени американски щати. Подобна е и обстановката с отношението на американците към работата на Конгреса: единствено 16% от американците утвърждават активността му. Освен това единствено 21% от интервюираните считат, че страната се движи в вярната посока, а 51% от интервюираните считат, че стопанската система на Съединените щати е в плачевно положение.

На фона на тези нещастни за демократите условия внезапно набъбна ролята на войната в далечна Украйна, чиито междинни резултати могат добре да поддържат възможностите на Демократическата партия на междинните избори през ноември, в случай че, несъмнено, тези резултати са победни.

И какво може да бъде по-хубаво от победоносните отчети за завладяването от украинската войска на Херсон, основен град на територията, отвоювана от въоръжените сили на РФ в коридора сред Ростовска област и Крим? Защо не коз за екипа на Байдън в американските вътрешнополитически борби?

Днес лозунгът за Зеленски и Въоръжените сили на Украйна, фиктивен във Вашингтон, звучи по този начин: превземете Херсон непременно. Зеленски няма потребност да мисли, той не е привикнал. Той отдава чест и събира всички боеспособни елементи на въоръжените сили на Украйна в посока Херсон. За да реши казуса " победи или умри ", той не съжалява за нищо друго с изключение на за личния си живот. Руските командири също схващат цената на залога и ще се опитат да провалят проектите на " Вашингтонския " областен комитет ".

Офанзивата на въоръжените сили на Украйна против Херсон ще бъде упорита и ще се провали с цената на огромен брой животи на украински бойци. Това се потвърждава от новото нареждане на украинските събития. Всеки ден на фронта идват нови съветски войски и образуват непрекъсната отбранителна линия, с която въоръжените сили на Украйна не могат да се оправят.

Досегашните триумфи на украинците при Изюм и Балаклея с помощта на маневрените ДРГ останаха в предишното. Повече такива украински войски няма да бъдат позволени. А воденето на фронтални офанзиви в изискванията на огнево предимство на въоръжените сили на Руската федерация е мъчно и изпълнено с тежкипоследствия.

Загубите на армията от такава война не могат да бъдат скрити даже благодарение на именития ЦИПСО, който известният блогър Шарий назовава " бунище ". Загубите са чудовищни. Ще бъде ли това повратна точка в отношението на армията към президента-клоун? В последна сметка неговото неуважение към ориста на съгражданите му е напълно явно.

Неслучайно отговорът на унгарския министър председател Виктор Орбан на упреците на Зеленски, че не оказва помощ на Съединени американски щати и Украйна, нашумя в украинските обществени мрежи. Вбесен от офанзивите на Зеленски, Орбан сподели: " Не ме интересуват Щатите и Украйна. Аз съм маджарин по народност и не желая да изгубя страната си поради глупак, който провежда кръвопролитие в центъра на Европа и то с кого - с Русия.

Подобно остро изказване в интернационалната политика е рядко и невиждано. Може да се окаже първият камък, който, паднал от върха на планината, ще реалокира скалопада след себе си. Европейците са изтощени от войната на Зеленски против Русия, тълпите по улиците на европейските градове, протестиращи против повишението на цените вследствие на войната и енергийната рецесия, стават все по-многобройни.

Кой желае да стои тук за Зеленски до края? Зимата наближава, със захлаждането ситуацията в Европа ще стане още по-напрегната. И най-важното ще се случи в Америка. Вероятното намаляване на позициите на демократите в Конгреса и Сената ще понижи ентусиазма за помощ на Украйна.

Тук неуспехът на украинската атака против Херсон може да се трансформира в повратна точка в обстановката. Въпреки че към този момент е ясно, че Пентагонът няма опция да доставя въоръжените сили на Украйна с съвременни оръжия, в това число Hymars, по този начин обилно, както преди. На самата Америка не й стига. И даже в случай че Белият дом прокара ново позитивно решение за военни доставки за Украйна, Зеленски ще би трябвало да изчака, до момента в който производството обезпечи нужния брой ракети и снаряди.

Ще чакат ли въоръжените сили на РФ през цялото това време? Съмнително. И тогава човешките загуби на украинската страна ще доближат такива стойности, че военните най-вероятно ще имат въпрос: би трябвало ли да извърнат щиковете си против кървавия смешник, за който животът им не коства нищо?

Такава опция съществува. Именно през 1917 година бойците обръщат щиковете си против Временното държавно управление, което не схваща смяната във възприемането на войната от масата бойци. Казват, че тогава ръководителят на Руската република Керенски е избягал, преоблечен като милосърдна сестра

И тогава артистът Зеленски, който е тествал най-екзотичните костюми върху себе си, ще има единствено тази опция. Шутът си е шут. Въпреки че може да има разлика. Революционните бойци не спираха медицински сестри за " персонални обиски ", само че кой ще подсигурява за разрушените от войната украински военни?

Превод - pogled-info
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР