Длъжностно престъплениеБившият следовател още се издирваПрокурорът от Софийската районна прокуратура

...
Длъжностно престъплениеБившият следовател още се издирваПрокурорът от Софийската районна прокуратура
Коментари Харесай

Прокурор с обвинение заради Петьо Еврото

Длъжностно закононарушение
Бившият следовател още се търси

Прокурорът от Софийската районна прокуратура Константин Сулев е упрекнат в длъжностно закононарушение поради следствие против някогашния следовател Петьо Петров-Еврото. Информацията беше доказана от Софийската градска прокуратура (СГП).

В края на май тази година Сулев притегли като обвинен Петьо Петров за насила и за потребление на специфични механически средства за събиране на информация. През август делото бе конфискувано от СГП, която анулира като незаконосъобразно постановлението за привличането на Петров, защото липсвали доказателства за осъществено закононарушение, нямало даже разпит на потърпевш от принудата. След това Константин Сулев е притеглен като обвинен за длъжностно закононарушение.

Причината е, че той не е направил никакви други дейности по въпросното следствие, с изключение на да се самосезира по изявления в един уебсайт, да притегли Петров като обвинен, като постанови 72-часов арест и да го разгласи за търсене, писа lex.bg. Петьо Еврото към момента се търси. Преди дни прокуратурата стартира инспекция по сигнал, за който се твърди, че е подписан от някогашния следовател, че давал подкупи на български европрокурор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР