Снимки: ООН предупреждава за епидемия от болест в опустошената от наводнения Либия

...
Длъжностни лица предупредиха, че епидемия от болест в североизточната част
Коментари Харесай

Длъжностни лица предупредиха, че епидемия от болест в североизточната част на Либия, където наводненията убиха хиляди, може да създаде „втора опустошителна криза“ като възрастни и деца се разболяха от замърсена вода.

Подкрепителната мисия на ООН в Либия заяви, че е особено загрижена за замърсяването на водата и липсата на канализация, след като два язовира се срутиха по време на бурята Даниел, изпращайки водна стена през източния град Дерна през септември 11.

Броят на загиналите варира, като правителствени служители и хуманитарни агенции дават данни, вариращи от около 4000 до 11 000 загинали.

Хайдер ал-Сайх, ръководител на либийския Център за борба с болестите, каза, че най-малко 150 души, 55 от които деца, са страдали от диария, след като са пили замърсена вода в Дерна.

Бедствието донесе рядко обединение в богатата на петрол Либия, която е разделена между враждуващи си администрации от 2014 г.

Противопоставящите се правителства разположиха хуманитарни екипи в пристанищния град и други засегнати райони, но лошата координация, затрудненото получаване на помощ за най-тежко засегнатите райони и унищожаването на инфраструктурата на Дерна, включително няколко моста, възпрепятстваха усилията им.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР