Джулия Терзийска имаше трудни моменти през своята кариера, след като

...
Джулия Терзийска имаше трудни моменти през своята кариера, след като
Коментари Харесай

От пресявките до победа над финалистка от Шлема: Терзийска със страхотен рейд в Германия

Джулия Терзийска имаше сложни моменти през своята кариера, откакто при започване на 2020-та получи сериозна контузия и отсъстваше за над една година от кортовете. Българката обаче сподели забележителна борбеност и се завърна бързо към най-хубавото си равнище на игра, като в края на предишния сезон завоюва първата си купа от своето завръщане насам. Това беше сериозен отзив за мощно показване през 2022-ра, но към този момент нашата сънародничка не можеше да направи по-сериозен пробив на някой от шампионатите, до момента в който не стигнем до актуалната седмица.

Тя стартира за нашето момиче с присъединяване в квалификациите на надпреварата от категория W 60 в немския град Хехинген, а Джулия записа три следващи победи и се класира за втория кръг на главната скица. Там я очакваше привидно едно мъчно преодолимо затруднение, тъй като трябваше да премери сили с топ поставената Джейми Фурлис, която се намира под номер 153 в международната класация и при започване на годината доближи до финала на Аустрелиън Оупън. Терзийска пък по никакъв метод не сподели, че се намира с над 300 места зад своята съперничка в класацията и я надигра с удобното 7:5 6:1, с цел да продължи към четвъртфиналите, където я чака конфликт с друга квалификантка, а точно гъркинята Сапфо Сакелариди.

Двубоят сред Терзийска и топ поставената стартира с превъзходство на нашата сънародничка, чиято експанзия взе връх над австралийката и квалификантката поддържаше пробив задатък до 5:3 в нейна изгода. Тогава тя пропуща сетбол, а опитната Фурлис незабавно усети съмненията от другата страна на мрежата и изравни за 5:5, единствено че родната ни представителка незабавно се активизира и отпусна едвам един гейм на фаворитката до края на мача.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР