Джулиан Асанж отсъства от лондонския съд, тъй като не се

...
Джулиан Асанж отсъства от лондонския съд, тъй като не се
Коментари Харесай

Джулиан Асанж не присъства в съда поради здравословни причини

Джулиан Асанж отсъства от лондонския съд, защото не се усеща добре. На 20 февруари се преглежда последната тъжба против екстрадицията на създателят на WikiLeaks в Съединени американски щати, където ще бъде съден за издание на военни секрети.


В началото на двудневното съвещание юристът на Асандж Едуард Фицджералд заяви на лондонския Върховен съд, че клиентът му " не е добре през днешния ден " и няма да участва нито персонално, нито посредством видеовръзка.


Пристигналата по-рано брачна половинка на Асанж благодари на тълпата протестиращи в поддръжка на създателят на WikiLeaks.


Вашингтон желае австралиецът да бъде екстрадиран, откакто сред 2018 и 2020 година той беше упрекван там неведнъж поради публикуването през 2010 година от WikiLeaks на файлове, свързани с водените от Съединени американски щати войни в Ирак и Афганистан.

Дългогодишната правосъдна сага в английските съдилища към този момент е към своя край, откакто Асанж загуби поредни правосъдни решения през последните години.

Ако тази седмица молбата за обжалване бъде сполучлива, той ще има още една опция да аргументира делото си в лондонски съд, като ще бъде избрана дата за цялостно чуване.

Ако загуби, Асанж ще е изчерпал всички обжалвания в Обединеното кралство и ще стартира процедура по екстрадиция, макар че екипът му уточни, че ще апелира пред европейските съдилища.

Съпругата на обвинения съобщи, че ще изиска от Европейския съд по правата на индивида да спре краткотрайно екстрадицията, в случай че се наложи, и предизвести, че ще почине, в случай че бъде изпратен в Съединени американски щати./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР