Джудистите ни завършиха на престижното пето място на европейската купа

...
Джудистите ни завършиха на престижното пето място на европейската купа
Коментари Харесай

Младите ни джудисти завършиха пети в Гьор

Джудистите ни приключиха на влиятелното пето място на европейската купа за кадети в Гьор, Унгария. На крачка от оценките останаха Денис Гълъбов и Кристиян Генов, и двамата от столичния клуб „ Топалов “. Малшанс имаше Кристиян Генов в категория до 60 кг, който на полуфиналите водеше с вадзари против словака Матей Кловичник, само че три секунди преди края позволи поврат и загуби. 

Така в дребния край младият гений не съумя да събере нужната централизация и отстъпи на Нарек Варданян (Швеция) с ипон. Преди това Кристиян реализира три безапелационни победи с ипон - над грузинеца Саба Сабашвили, Никълъс Шалк (Австрия) и литовеца Симас Поликевичиус. 

По-рано тази година Генов приключи пети и на европейското за кадети, а на международното е седми. 

При 55-килограмовите Денис Гълъбов също записа мощно показване след 6-месечно лекуване на контузия. И тренировки едвам от месец юни. Младият джудист стартира с триумф против италианеца Филипо Кайза, само че на четвъртфиналите не съумя против бъдещия финалист Мераби Самадашвили (Грузия). След това обаче Гълъбов се реваншира в репешажите, като взе две победи – над Дариус Флореску (Румъния) и Якобс Варе (Белгия), с цел да стигне до борба за бронза. Но там не съумя против Йозеф Томашек (Словакия) – ипон след три санкции. 

Утре на татамито излизат Самуил Ананиев (81) и Ванеса Пингелова (70). Тимът ни е воден от треньорите Костадин Топалов и Милена Генева. В конкуренцията стартираха 381 състезатели от 29 страни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР