Джоузеф Робинет Байдън младши е роден през 1942 година в

...
Джоузеф Робинет Байдън младши е роден през 1942 година в
Коментари Харесай

Байдън - живот, белязан от трагедии и триумфи |

Джоузеф Робинет Байдън младши е роден през 1942 година в Пенсилвания в католическо семейство. От 1973 до 2009 година дипломираният правист е сенатор от щата Делауеър в Сената на Съединени американски щати, където в продължение на години е ръководител на Комисията по външна политика.

През ноември 2008 година е определен за вицепрезидент на Съединени американски щати, а през днешния ден, 7 ноември 2020 година, светът научи, че

Тежки удари на ориста

В професионален проект той съумя да се изкачи до самия връх, само че в персоналния си живот е заставен да понесе тежки удари на ориста: през декември 1972, броени дни откакто 29-годишният Байдън изненадващо печели вота за сенатор, при автомобилна злополука умират брачната половинка му Нийла и тяхната 1-годишна дъщеричка Наоми. Двамата им синове са тежко ранени, само че оцеляват.

Първоначално Байдън е твърдо решен да се откаже от мястото си в Сената, с цел да се грижи за децата си. Но съпартийци го убеждават да продължи политическата си кариера.

Грижите за двамата синове на Байдън поема в огромна степен сестра му Валери, която живее при тях до 1977 година, когато Байдън подписва брак със сегашната си брачна половинка Джил Джейкъбс.

Но последва нов удар на ориста: през май 2015 година, когато към този момент е вицепрезидент, Байдън губи и най-големия си наследник Бо, който на 46-годишна възраст умира от мозъчен израстък.

Най-възрастният президент в историята на Съединени американски щати

През 1988 година самият Байдън се подлага на тежка интервенция поради мозъчна аневризма.

" Джо Байдън е единственият политик, за който съм сигурен, че има нещо в главата си - самичък го видях ", съобщи наскоро неврохирургът доктор Нийл Касъл.

Днес Байдън е на 77 години. А когато през януари встъпи в служба, към този момент ще е навършил 78, което го прави най-възрастния президент в историята на Съединени американски щати.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР