Джордж Сорос прави обръщение към събранието извън програмата на годишната

...
Джордж Сорос прави обръщение към събранието извън програмата на годишната
Коментари Харесай

Войната в Украйна е приоритет номер едно за Джордж Сорос - донор номер едно на Демократическата партия

Джордж Сорос прави послание към събранието отвън програмата на годишната среща на Световния стопански конгрес в Давос на 24 май 2022 година
Автор: Айра Стол,

Най-големият донор в политическия цикъл от 2020 до 2022 година е 92-годишен, който похарчи повече от 175 милиона $. Това е двойно повече от идващия по величина донор.
OpenSecrets.org, непартиен уеб страница, проследяващ парите в политиката,, че Джордж Сорос е дал 178 710 771 щатски $, от които $178 700 771 са отишли при демократите, а $0 са отишли при републиканците.
Търсенето в на Федералната изборна комисия, по мои данни, демонстрира, 179 875 512.57 щатски $ вноски от Сорос за двугодишния интервал, откакто се приспаднат тези, приписани на Александър Джордж Сорос, наследник на Джордж Сорос.

Независимо дали са били 178 милиона или 179 милиона, това са доста пари, изключително за избори, където партийният надзор в Сената и Камарата се дефинира с доста дребни разлики. Нищо чудно, че натискът на демократите за „ акция за финансова промяна “ и за изваждане на „ огромните пари вън от политиката “ ненадейно замлъкна.
Ако републикански донор като, да кажем, починалият Шелдън Аделсън беше похарчил такива пари, с цел да купи републикански надзор над Сената, можем да се обзаложим, че сумите и името на донора щаха да бъдат на всички заглавни страници на Washington Post и New York Times дружно с редакторски страници и приказки за голямата опасност, в която плутократите слагат демокрацията.
Отделно от неочакваното изгубване на „ акцията за финансова промяна “ от политическия дневен ред на демократите, какво друго може да изясни феноменът Сорос?
При на Икономическия конгрес в Давос Сорос сподели за Украйна: „ Ние би трябвало да им дадем цялата поддръжка, която желаят “. Съединените щати за подкрепяне сигурността на Украйна от началото на мандата на Байдън. Със сигурност е допустимо демократичният президент и Конгреса да бяха отпуснали този тип поддръжка и без застъпничеството на Сорос, само че фактът, че войната в Украйна е приоритет номер едно на донор номер едно на партията, е такова нещо, че в случай че това бяха републикански президент и републикански донор, цялата преса щеше да е залята.
Не, че Сорос се е страхувал да влезе в обществен спор с президента Байдън в някои случаи. Той пусна туит, опонирайки на проекта на Байдън „ да наеме хиляди нови полицейски чиновници “.
Александър Сорос, синът на Джордж Сорос, има обществена медия, в която пуска свои фотоси с водещи конгресмени-демократи, като и. Ако беше наследник на републикански мегадонор, пресата щеше да е цялостна с недоволства за „ пазаруване на достъп “. Със Сорос обаче има медийно затъмнение, като се изключи консервативни издания, като Washington Examiner и Fox News Channel.
Отсъства каквото и да било проверяващо любознание за метода, по който политическите дарения на Сорос могат да се отнасят към неговите капиталови позиции. А тези 178 милиона или 179 милиона са просто федерални политически пари. Дори не се регистрират благотворителните дарения, предоставени от фондация „ Отворено общество “, част от които отиват в организации като J Street Tides Center и Planned Parenthood Action Fund, които предизвикват политики и правила, мощно допълващи политическите дарения.
Твърдението на създателя не е, че би трябвало да се попречи на Сорос да взе участие в американската политика, или да разпределя пари за щедрост. Далеч съм от това. Възможно е да има проблеми, като промяната на наказателното правосъдие или свободата в Китай, по които той реализира потребни цели. По проблеми, в които неговото въздействие е по-малко градивно, или в реалност контрапродуктивно, за съперниците му би било по-добре да не се опиват да го подтискат или лимитират с разпореждания. Вместо това, по-добре е те да разкрият въздействието му и да влагат в конкурентни хрумвания в неговия мащаб.
Консервативните спонсори ценят пестеливостта и успеваемостта на разноските, което е разбираемо. Имаше също по този начин и доста приказки, постоянно изхвърляния, за това че набирането на дребни суми по интернет прави мегадонори като Сорос по-малко значими. Парите сами по себе си не могат да купят електорален резултат, както Майкъл Блумбърг и Том Стайър откриха през 2020 година.
Със завъртането на изборния цикъл за 2024 година обаче, новините за Сорос и 2022 година са увещание за размера на вложенията, които се вършат в американските политици. Ще бъде ли написана следващата колонка постфактум през 2025 година за това по какъв начин Джордж Сорос още веднъж е купил преизбирането на Байдън в Белия дом и контрола на демократите в Конгреса? Или един-двама републиканци ще излязат и ще противодействат на въздействието на Сорос, инвестирайки в мащаба на Сорос?
Айра Стол е създател на книгите „ Samuel Adams: A Life “ и „ JFK, Conservative “.
Изтоник: 
Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова
 
 
 
 
 
26 Яну 2023230326 Яну 2023362724 Яну 2023183322 Яну 2023521221 Яну 2023374120 Яну 20236736КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023268511 Яну 2023170923 Яну 2023193926 Яну 2023112
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР