Джордж Конуей забелязва момент от интервюто с Тръмп, който може да го преследва в съда

...
Консервативният адвокат Джордж Конуей каза, че един ред от интервюто
Коментари Харесай

Консервативният адвокат Джордж Конуей каза, че един ред от интервюто на Доналд Тръмп с Хю Хюит в сряда може да бъде използван срещу него в съда.

Хюит попита Тръмп дали е казал на някого да премести кутиите с класифицирани документи в сърцето на един от четирите големи съдебни дела, пред които е изправен бившият президент.

„Не говоря за нищо. Ти знаеш защо? Защото ми е позволено да правя каквото си поискам“, настоя Тръмп. „Попадам под Закона за президентските архиви. ... Разрешено ми е да правя всичко, което направих.“

Когато Хюит попита отново, Тръмп настоя, че е „напълно защитен от закона“.

Малко хора са съгласни с Тръмп относно този прочит на закона и много правни наблюдатели казаха, че настояването му, че му е позволено да направи това, което е направил, е по-скоро признание, отколкото защита.

А в сряда Конуей каза, че коментарите на Тръмп към Хюит може да бъде използвано срещу него – дори не по време на процеса, а по време на произнасянето на присъдата след него:

Това съдържание не е достъпно поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Бивш федерален прокурор Ренато Мариоти имаше подобна мисъл, като написа, че специалният прокурор Джак Смит може да използва същия обмен по време на процеса:

Това съдържание не е налично поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Тръмп е изправен общо 91 обвинения в престъпления от четири различни случая: два на федерално ниво, един в Джорджия и един в Ню Йорк.

Той заяви по време на същото интервю в сряда, че би бил готов да поеме да стане и да свидетелства и настоя, че няма „никакъв интерес“ да сключва споразумение за признаване на вината с прокурорите.

Няма индикации, че прокурорите са готови да му предложат такова.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР