Джони Деп се превърна в световна мегазвезда, изигравайки нестандартни персонажи

...
Джони Деп се превърна в световна мегазвезда, изигравайки нестандартни персонажи
Коментари Харесай

Джони Деп: обожаваният странник с объркан живот се завръща по-силен от всякога

Джони Деп се трансформира в международна мегазвезда, изигравайки ексцентрични персонажи от Уили Уонка до капитан Джак Спароу, до момента в който разрушителният му метод на живот отвън екрана не заплаши да провали дефинитивно кариерата му.


Влагайки личната си екстравагантност в функциите си, Деп си завоюва репутацията на сърцеразбивач посредством чувствителни осъществявания във филми като " Едуард Ножиците " и " Защо тъгува Гилбърт Грейп ".

Той се издига на ново равнище, когато застава отпред на милиардния франчайз на „ Дисни “ " Карибски пирати " в ролята на пропития с ром морски вълк Джак Спароу - частично въодушевен от един от многото си герои, китариста на „ Ролинг Стоунс “ Кийт Ричардс.


Но яростните му правосъдни борби с някогашната му брачна половинка Амбър Хърд разкриха бурния му персонален живот, обвързван с кавги, алкохол и опиати, трансформирал го в токсична фигура в Холивуд, от която кариерата му към момента се възвръща.

От музиката към славата


Роден на 9 юни 1963 година в Оуенсбъро, Кентъки, Деп стартира опити да стане музикант и продава писалки, преди да се захване с актьорско майсторство. Дебютът му на огромния екран е през 1984 година в паметния трилър на Уес Крейвън " Кошмарът на Елм Стрийт ". Оттам започва сполучлива телевизионна кариера като служител на реда под прикритие с бебешко лице в известния сериал " 21 Jump Street ". През 1990 година играе " Едуард Ножиците " - създание с ножици вместо пръсти и златно сърце, което внася малко магия и наслада в дребен град с причудливи хора с авангардни прически. Това е едно от няколкото съдействия с режисьора Тим Бъртън, измежду които са още " Ед Ууд ", " Чарли и шоколадовата фабрика " и " Алиса в страната на чудесата ".

В " Страх и ненавист в Лас Вегас " Деп се превъплъщава в различен герой-ренегат - журналиста и фен на опиатите Хънтър С. Томпсън. Именно на снимачната площадка на една от по-малко известните произведения на Томпсън, " Дневникът на рома ", той се среща с Хърд и през 2011 година играе с нея.

Поемал е и по-тежки функции, като детектив под прикритие, който се внедрява в мафията, в обичания от всички " Дони Браско " от 1997 година


Деп е номиниран три пъти за " Оскар ", в това число за ролята на основателя на " Питър Пан " Джей Ем Бари във " Finding Neverland " от 2004 година и " Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street " от 2007 година Той също по този начин постоянно се връща към първата си обич, музиката, като си сътрудничи с „ Оуейзис “, Алис Купър и Джо Пери от „ Аеросмит “.


Объркан персонален живот

Деп е излизал с редица звезди, измежду които актрисата Уинона Райдър и супермодела Кейт Мос, а с майката на двете си деца, френската певица и актриса Ванеса Паради, е бил дружно в продължение на 14 години.

Но методът му на живот и финансите му са комплицирани. Веднъж той декларира, че харчи повече от 30 000 $ месечно единствено за вино и пръска разточително пари за изкуство и парцели. През 2020 година той съобщи пред лондонски съд, че бизнес мениджърите му са откраднали 650 милиона $, които е спечелил от " Карибски пирати ".

Бракът му с Хърд през 2015 година е временен. Те се разделят през идната година и се развеждат през 2017 година

През 2020 година той се пробва да съди вестник „ Сън “ за клюка, откакто го назовават " бияч на съпруги ", като признава, че е вземал опиати, само че отхвърля да е упражнявал принуждение - само че губи делото.

Бракът им е разнищен в още по-любопитни детайлности по време на правосъден развой за клюка в Съединени американски щати две години по-късно и този път Деп съумява.

" Съдебните заседатели ми върнаха живота ", сподели радостният Деп.

Процесът обаче стана лайтмотив за противоположните страни на дебата #MeToo и Деп остава токсична фигура за мнозина, изключително в Съединени американски щати.

Вълненията му костваха основната роля в спин-оф франчайза за Хари Потър " Фантастични животни ".

Но успеха му в правосъдния развой безапелационно разреши завръщането му. Той играе крал Луи XV във кино лентата " Жана дю Бари ", който открива филмовия фестивал в Кан 2023 година и в който приказва френски от самото начало.

Само няколко дни по-рано бе обявено, че е получил рекордната сума от 20 млн. $, с цел да остане лице на парфюма на Диор „ Савидж “.

По-късно тази година той ще режисира и Ал Пачино в биографичен филм за художника Амедео Модиляни. /БГНЕС

--------------------------------

Портрет от Агенция " Франс прес "

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР