Джон Макенроу заяви, че на мястото на Рафаел Надал е

...
Джон Макенроу заяви, че на мястото на Рафаел Надал е
Коментари Харесай

Макенроу: На мястото на Надал щях да продължа с инжекциите


Джон Макенроу съобщи, че на мястото на Рафаел Надал е щял да продължи с обезболяващите инжекции, с които испанецът игра на Ролан Гарос, вместо да пробва нов вид лекуване тъкмо преди Уимбълдън. Носителят на седем трофеи от Големия шлем разяснява и другия огромен любимец на Шампионата – Новак Джокович, като изрази мнението, че шампионатът в Лондон е превъзходен късмет за сърбина най-сетне да показва най-хубавото си равнище през сегашния сезон.

„От Монте Карло насам Джокович се пробва да възвърне най-хубавата си форма, само че по една или друга причина към момента не съумява. Уимбълдън е превъзходен късмет за него да показва най-високото си равнище, само че, в случай че би трябвало да съм почтен, не съм изцяло уверен, че ще го направи. Да, той още веднъж е любимец №1 за купата, само че ми се коства, че разликата сред него и останалите не е толкоз огромна, колкото бе предходната година, и има няколко играчи, които биха могли да го отстранят“ – сподели Големият Мак пред Forbes.

„Наистина се надявам, че най-сетне ще забележим най-хубавата версия на Новак, защото ще бъде в действителност тъпо, в случай че фарсът, който се разигра в Австралия, продължи да оказва въздействие върху него. Освен това след невероятния сезон, който изигра предходната година, е доста мъчно да продължиш да поддържаш сходно равнище. Дори на Джокович му беше ясно, че е съвсем невероятно да направиш нещо такова в две следващи години“ – добави някогашният №1.

В същото време Надал е в позицията да преследва Календарен шелм, откакто за пръв път в кариерата си завоюва поредно Australian Open и Ролан Гарос. След шампионата в Париж испанецът се подложи на нов вид лекуване – така наречен „радиочестотна аблация“, което досега се развива сполучливо и това подтикна рекордьора по- „мейджър“ титли да вземе решението да взе участие на Уимбълдън.

Макенроу обаче изрази много забавното мнение, че на мястото на Матадора е щял да заложи на същите способи, които са му донесли купата на Откритото състезание на Франция.

„Според мен тази 22-ра купа от Големия шлем бе най-трудната в кариерата на Рафа поради всичко, през което му се наложи да премине, с цел да стигне до нея. Доколкото разбрах, е трябвало да си слага обелболяващи инжекции преди всеки мач. За мен е неясно, че тъкмо в този момент е решил да опита друг метод. Не съм сигурен от какво тъкмо се е състояло лекуването му, само че е реалност, че той завоюва седем мача и изглеждаше необикновено на корта“.

„На мястото на Надал, в случай че аз бях на 36 години и не знаех какъв брой още време в Тура ми остава, а в това време желая да се боря за трофеи от Големия шлем, щях да продължа с инжекциите на Уимбълдън и на US Open. Но, отново споделям, това е персоналното ми мнение. С новото лекуване евентуално ще може да играе още няколко години, а също така Рафа неведнъж е казвал, че желае да може да живее естествен живот без болежка, откакто завърши с тениса, изключително в този момент, откакто се оказа, че скоро ще бъде татко. Това е нещо, което никой не би рискувал с лека ръка“ – приключи трикратният първенец на Уимбълдън.

Надал ще се изправи против Франсиско Серундоло в първи кръг на Уимбълдън, до момента в който Джокович ще стартира присъединяване си против Сону Куон.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР