Джон Кери казва, че отричането на климата и дезинформацията са „скъпи“ - и твърди, че Обединеното кралство е „изгубило глобалното си лидерство“ по въпроса

...
Бившият държавен секретар каза: За съжаление, имаме хора по света,
Коментари Харесай

Бившият държавен секретар каза: „За съжаление, имаме хора по света, които прозелитизират лъжи и изопачавания и ненаучна информация.

"Дезинформацията е проблем за нас.

"Тя създава объркване... и е наистина скъпа, много е опасна и е погрешна .

„Така че хората, които се изправят и казват, че това не се случва... те просто не живеят на същата планета... те не се вслушват във фактите и не са напълно информирани и информирани или просто си играят на политика с това.

„Така или иначе е опасно.“

Попитан за комисията по изменение на климата на Обединеното кралство и нейното твърдение, че тази страна има „загуби ясното си глобално лидерство по отношение на изменението на климата“ отчасти чрез отстъпване на ангажиментите за изкопаеми горива, одобряване на нова въглищна мина и , г-н Кери каза: „Моето разбиране от официалните лица на Обединеното кралство е, че те обещават да останат на пътя и на целта техните намаления.

Изображение: Джон Кери на пресконференция в Пекин, Китай, през юли

„Ще има сондиране. Ние също сондираме (и) други го правят, защото има определено търсене, което е вградено в нашите икономики в момента.

„Трябва ли да продължите да изпомпвате? Да, трябва. Трябва ли да проучвате и да излезете и да наемете нови имоти под наем? Съмнявам се, ако правите другите неща, които трябва да правите.

„Трябва да устоим на този натиск, който идва от някои интереси, които искат да продължат бизнес както обикновено. Нямаме време или място за работа, както обикновено."

Тъй като предизвиканите от климата екстремни метеорологични явления продължават да се развиват по света, специалният пратеник Кери настоя, че целта за ограничаване на глобалното затопляне до 1,5C е критично за задържане, въпреки че фигури като Бил Гейтс казаха, че сега е недостижимо.

„Убеден съм, че това е полезна цел, защото... всяка 10-та от степента, която надхвърляте това е изключително скъпо, изключително вредно и може би дори напълно катастрофално.

„Ключът тук е, че трябва да се стремим. Сега знам, че е трудно.“

Г-н Кери продължи: „ Днес не сме на път да поддържаме 1,5. Днес дори не сме на път да поддържаме два градуса. И затова трябва да настояваме повече. Искаме да запазим перспективата да успеем да го направим.< /p>

„Това е, за което се борим сега.“

Прочетете повече в Sky News:
„Катастрофален провал на размножаването“ на императорските пингвини
Пожарникарите използват пречистена канализация вода за борба с пожарите

Как риболовът засяга морския живот

Г-н Кери каза, че вижда промяна в темпото на напредъка преди срещата на върха на ООН за изменението на климата COP28 в Дубай, въпреки че има опасения, че срещата на върха президентът е и главен изпълнителен директор на Националната петролна компания на Абу Даби и че това може да подкопае срещата и нейните преговори.

Той каза: „Тестът ще бъде в това, което е на масата за преговори и какво [президентството на COP] се борят за, и точно сега, те се борят за правилните неща.

„Нека изчакаме и видим, доказателството ще бъде в пудинга... това е обща криза и всички ние трябва да изпълним своята част и това включва особено председателството на COP."

"Сега страните се движат по-ефективно. Наистина съм окуражен, че сега виждам набиране на инерция.

„Там, където трябва да бъде? оборудване и действително да кара нещата да се случват."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР