Джон Карпентър добива популярност, след като става първият мъж в

...
Джон Карпентър добива популярност, след като става първият мъж в
Коментари Харесай

Първият мъж, който печели „Стани богат“ в Америка, използва жокера си, за да каже на баща си, че печели шоуто

Джон Карпентър добива известност, откакто става първият мъж в Америка, който печели в играта „ Стани богат “ ( “Who Wants to Be a Millionaire ”). Но преди да разкажем за забавното му показване, дано забележим кой в действителност е той?

Карпентър е от Масачузетс. Баща му Том е компютърен инженер, а майка му Гейл е административен помощник. През 1986 година Карпентър приключва Rutgers University със компетентност стопанска система. През 1996 година се среща с бъдещата си брачна половинка Дебора, която по това време кара магистърска стратегия в различен университет и работи като управител на банка в Ню Хевън. По време на присъединяване си в „ Стани богат “ Джон е на 31 години.

Да станеш милионер за една нощ

В началото Карпентър е не се интересува от шоуто, само че една вечер, когато той и брачната половинка му имат посетители вкъщи, той пуска тв приемника, който е включен на програмата, излъчваща предаването. Когато осъзнава, че въпросите за по-големи суми не са, както той се показва, „ по-трудни от въпросите за по-ниски суми “, той взема решение да се свърже с шоуто и да се запише за присъединяване. Още по телефона Карпентър съумява да отговори вярно на всички въпроси и е утвърден за присъединяване в идващите два дни.

Водещият Риджъс Филбин по-късно споделя за Карпентър, че е „ минал “ през въпросите непосредствено. По време на играта Джон без проблем дава отговор на всички въпроси, а последният, който е за 1 милион $, гласи: „ Кой американски президент взе участие в телевизионния сериал „ Laugh-In? ”. Възможните отговори са: Линдън Джонсън, Ричард Никсън, Джими Картър или Джералд Форд. Преди да стигне до този финален въпрос, Карпентър не е употребявал нито един от своите жокери, само че едвам тогава той споделя на водещия Филбин, че желае да позвъни на татко си.

Риджъс Филбин се свързва с Том – бащата на Джон Карпентър и му изяснява в резюме какво ще се случи през идващите няколко секунди. Публиката е напрегната, само че когато на Джон му е предоставена думата, той споделя на татко си, че в действителност няма потребност от неговата помощ. Той прибавя, че сега играе за един милион $ и знае отговора на въпроса. Линията прекъсва и Карпентър дава отговор, че правилният отговор е Ричард Никсън. Когато името на президента светва в зелено (знак, че това фактически е правилният отговор), стартират бурните овации, дъждът от конфети и мощните възгласи на публиката.

По-късно Карпентър споделя, че нямало да наподобява добре, в случай че не употребява най-малко един от жокерите си, по тази причина взема решение да се възползва от опцията. След шоуто той споделя, че няколко пъти е обмислял да напусне работа, само че в последна сметка се отхвърля, защото „ след всички налози, тези пари не са чак толкоз изменящи живота “. Освен това, Карпентър споделя, че славата е оказала по-голямо въздействие върху живота му, в сравнение с извоюваната сума.

След присъединяване си в шоуто Джон Карпентър гостува в няколко излъчвания и сериали, а през 2002 година излиза книгата, отдадена на „ Стани богат “, на която е съавтор. Преди това, през 2000 година, Карпентър се явява още веднъж в шоуто, само че във версията за първенци, в която предходни участници, печелили високи суми, играят още веднъж, само че този път подаряват извоюваното за щедрост по техен избор. Карпентър печели 250 000 $.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР