Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо

...
Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо
Коментари Харесай

Джо Байдън: Няма веднага да премахна митата за китайските стоки

Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в няма незабавно да анулира "Фаза 1 " от комерсиалното съглашение, което президентът Доналд Тръмп подписа с Китай, нито да предприеме непосредствени стъпки за унищожаване на митата върху китайския импорт, уточни новоизбраният президент на Съединени американски щати за вестник "Ню Йорк Таймс ".

В изявление за изданието Байдън сподели, че неговият главен приоритет е да бъде получен великодушен подтикващ антикризисен пакет посредством Конгреса, даже преди той да поеме властта.

По отношение на Китай той уточни: "Няма да подхващам незабавни ходове, като същото важи и във връзка с митническите цени. Няма да виждам предубедено на моите варианти ".

Байдън съобщи, че ще следва политики, ориентирани към китайските практики на "злоупотреба ", като "кражба на интелектуална благосъстоятелност, дъмпинг на артикули, противозаконни дотации за корпорациите " и във връзка с принуждаване на американски компании за "трансфери на технологии " към техни китайски сътрудници.

Той също по този начин акцентира нуждата да се реализира двупартиен консенсус вкъщи и да се съсредоточат държавните старания върху вложения в научноизследователска и развойна активност, инфраструктура и обучение, които да разрешат на фирмите да се съревновават по-добре с китайските съперници.

"Искам да съм сигурен, че ще се борим пъклен за вложение преди всичко в Америка “, сподели Байдън.

Съгласно съглашението от "Фаза 1 ", подписано при започване на годината, Китай се съгласи да усили покупките на американски артикули и услуги с най-малко 200 милиарда $ през 2020 и 2021 година.

Сделката също по този начин анулира цени от 25% за набор от китайски индустриални артикули и съставни елементи за 250 милиарда $, употребявани от американски производители, и ответни данъци на Китай за щатски артикули за над 100 милиарда $, само че се резервираха високите мита за други китайски артикули на стойност 370 милиарда $.

По отношение на Иран, Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в застана зад мнението, че неговата администрация ще анулира глобите, в случай че Техеран се върне към "стриктно съблюдаване на нуклеарната договорка ".

Миналия месец иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф съобщи, че страната му напълно ще извърши нуклеарното си съглашение от 2015 година, в случай че Байдън анулира глобите, като добави, че това може да стане бързо с "три изпълнителни заповеди ".

"В консултация с нашите съдружници и сътрудници ние ще се включим в договаряния и следващи съглашения за стягане и удължение на нуклеарните ограничавания на Иран, както и за разглеждане на ракетната стратегия на страната ", уточни Байдън, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР