Джо Байдън се закле като 46-ия президент на САЩ. Избраната

...
Джо Байдън се закле като 46-ия президент на САЩ. Избраната
Коментари Харесай

Официално: Джо Байдън се закле като 46-ия президент на САЩ

 Джо Байдън се закле като 46-ия президент на Съединени американски щати. Избраната за вицепрезидент на Съединените американски щати Камала Харис също постави клетва.

Байдън и Харис се заклеха, че ще извършват правилно длъжността президент и вицепрезидент на Съединените щати, като ще опазват, пазят и закрилят Конституцията на страната. Церемонията по полагането на клетва бе ръководена от ръководителя на Върховния съд Джон Робъртс.

" Днес е денят на Америка. Днес е денят на демокрацията. Ден на история и вяра. С убеденост да възобновим, тъй като Америка е изпитвана непрестанно, само че постоянно е успявала да се оправи. Днес ние честваме триумфа не на претендент, а на идея. А идеята е демокрацията ", бяха първите думи от речта на новия американски президент. 

Инаугурацията се организира при изключителни ограничения за сигурност и военно наличие поради щурма в Капитолия преди дни от последователи на Доналд Тръмп.

Другият риск също е минимизиран - този от болестта с COVID-19. Жителите на Вашингтон са призовани да си останат вкъщи и да гледат онлайн гала. 

" Хората, волята на хората беше чута. Ние се вслушахме. Отново повтаряме, че демокрацията е скъпа. Тя е нежна и в този миг, другари, демокрацията победи! ", добави Байдън.

" На тази свещена земя, където единствено преди няколко дни насилието се опита да разклати основите на демокрацията, ние отново сме една неделима нация пред Бог. Ние предприехме един кротичък преход на властта, както през последните епохи, по нашия американски метод, по един самоуверен, оптимистичен метод. Ние знаем каква нация можем и ще бъдем ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР