Джо Байдън се закани да вдигне данъците на петролните компании,

...
Джо Байдън се закани да вдигне данъците на петролните компании,
Коментари Харесай

Байдън се закани на нефтените акули

Джо Байдън се закани да вдигне налозите на петролните компании, които натрупаха свръхпечалби, само че отхвърлят да понижат вътрешните цени на горивата, съобщи ТАСС.
" През последните шест месеца шестте най-големи петролни компании са генерирали към 100 милиарда $ за по-малко от 200 дни. Намирам тези облаги за възмутителни. Няма проблем корпорациите да вършат обективна облага или да изплащат своите вложения и нововъведения. Но това въобще не се случи ", уточни Байдън.
Той подлага на критика петролните компании, че се занимават с назад изкупуване на акциите си с помощта на непредвидени облаги, а не на увеличение на потенциала. " Вместо да усилят вложенията в Америка или да подобрят обстановката за американските консуматори, те насочват своите свръхпечалби към акционерите. Тяхната облага е облагата от войната ", акцентира Байдън. Той добави, че в случай че фирмите не смъкват цените, " ще заплащат по-висок налог върху свръхпечалбата и ще се сблъскат с други ограничавания ". Президентът сподели, че екипът му ще работи с Конгреса за налагането на рестриктивните мерки.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР