Джо Байдън обеща да продължи подкрепата на Съединените щати за

...
Джо Байдън обеща да продължи подкрепата на Съединените щати за
Коментари Харесай

Байдън към републиканците: Не може да си позволим да прекратим помощта за Украйна

Джо Байдън даде обещание да продължи поддръжката на Съединените щати за Украйна. Той прикани републиканските политици да спрат да се " заиграват " със опасността от прекъсване на работата на федералното държавно управление, ден откакто Конгресът на Съединени американски щати одобри краткотрайно съглашение за отбягване на сходен сюжет, предадоха международните организации.

Уверението му идва, откакто продължаването на военното финансиране беше изключено от постигнатото в последния миг съглашение за американския бюджет. Мярката, която беше прокарана, с цел да се предотврати прекъсването на работата на федералното държавно управление, не включва военна помощ за Киев в размер на 6 милиарда $, която е главен приоритет на Белия дом.

Твърдолинейните републиканци се опълчват на нова военна помощ за Украйна, като доста от тях са срещу метода на Джо Байдън. Той обаче увери, че Киев може да разчита на поддръжката на Вашингтон.

" При никакви условия не можем да допуснем спиране на американската помощ за Украйна ", съобщи Байдън в изявление от залата " Рузвелт ". " Разполагаме с време, не доста време и има голямо възприятие за неотложност ", добави той, като означи, че законопроектът за финансиране е с дълготрайност единствено доникъде на ноември. Байдън прикани Конгреса да контракти допустимо най-скоро пакет от помощи.

Съединени американски щати няма да изоставят Украйна във войната против Русия, макар че в договорката за отбягване на парализата на федералното държавно управление не беше включена спомагателна помощ за Киев, акцентира Байдън.

" Искам да кажа на нашите съдружници, на американския народ и на народа на Украйна, че можете да разчитате на нашата поддръжка. Ние няма да изоставим " Украйна, съобщи той в телевизионно послание.

По-рано през днешния ден представителят на украинското външно министерство Олег Николенко разгласи, че Киев работи със Съединени американски щати, " с цел да подсигурява, че новото решение за американския бюджет, което ще бъде взето през идващите 45 дни, ще включва нови средства за подкрепяне на Украйна ".

" Тази обстановка няма да попречи на потока от помощи да продължи да идва в Украйна ", увери той.

Международната поддръжка е от решаващо значение за Украйна в битката против Русия. Съединени американски щати са най-големият донор за Киев, като от февруари 2022 година насам са отпуснали към 110 милиарда $ под формата на гражданска и военна помощ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg