Джо Байдън и Доналд Тръмп вероятно отново ще се изправят

...
Джо Байдън и Доналд Тръмп вероятно отново ще се изправят
Коментари Харесай

Байдън и Тръмп все по-вероятно ще се изправят един срещу друг на изборите в САЩ

Джо Байдън и Доналд Тръмп евентуално още веднъж ще се изправят един против различен на идните избори за американски президент. Двамата при който 15 щата гласоподаваха надлежно за номинациите на Демократическата и Републиканската партия. Тръмп загуби само във Върмонт, където републиканците избраха Ники Хейли.

Подготовката за празненствата в имението на Доналд Тръмп Мар а Лаго беше завършила часове преди първите резултати. Без особена изненада - някогашният президент завоюва в съвсем всички щати, където този вторник републиканците решаваха кого да предлагат за кандидат-президент. Според предварителните резултати, милиардерът печели в най-малко 13 щата, в това число двата с най-вече делегати - Калифорния и Тексас.

Бившата представителка на Съединените щати в Организация на обединените нации Ники Хейли беше предпочетена само от републиканците във Върмонт, а преди супервторника - във Вашингтон. Така възможностите ѝ да завоюва номинацията стават на практика нулеви. В победната си тирада Тръмп не загатна Хейли, а вместо това се посвети на президента Джо Байдън.

" Ще спечелим тези избори, нямаме различен избор. Ако ги загубим, ще загубим и страната си. Пети ноември наближава. Това ще бъде най-важният ден в историята ни. И ние ще спечелим, с цел да си върнем уважението. Защото сега никой не ни почита. В този миг на страната ни гледат като на посмешище ", сподели Доналд Тръмп, някогашен президент на Съединени американски щати.

Макар първичните избори към момента да не са завършили, упованията са до седмица Тръмп да си е обезпечил нужния брой делегати, задоволителни, с цел да бъде повдигнат като претендент на републиканците. Номинациите обаче се обявават на партийните конгреси през лятото.

Без изненади и в лагера на демократите - Джо Байдън завоюва в 14 щата, в това число Айова, където гласоподаваха по пощата. Единствената загуба на настоящия президент е в дребната отвъдморска територия Американска Самоа, където беше предпочетен незнайният до този миг претендент Джейсън Палмър. В изказване, Байдън също насочи взор към същинските избори през ноември и изрази вяра, че Съединените щати няма да се върнат към " мрачните и безредни времена на Тръмп ".

" Днес милиони гласоподаватели от разнообразни елементи на страната демонстрираха, че са подготвени да се борят против желанието на Доналд Тръмп да ни дърпа обратно. Той е твърдо решен да унищожи демокрацията ни и да ни отнеме фундаментални права и свободи ", съобщи Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

" Супервторникът " сподели и няколко трендове в навечерието на изборите - от ден на ден са хората, избрали да гласоподават с " не поддържам никого ". Протестен избор имаше в Северна Каролина, а преди този момент и в Минесота. Смята се, че отливът е най-много поради политиката на Вашингтон за войната в Газа.

Разочарование има и измежду хората, които се надяваха на политическата сцена да излязат нови лица. Проучванията сочат, че както Тръмп, по този начин и Байдън имат невисок рейтинг на утвърждение. Тръмп е на 77 година, Байдън - на 81 години - те са и най-възрастните претенденти за поста. Но по всичко наподобява, че през ноември се обрисува исторически втори конфликт точно сред двамата души, които към този момент са били стопани на Белия дом.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР