Джо Байдън и Доналд Тръмп си размениха словесни удари относно

...
Джо Байдън и Доналд Тръмп си размениха словесни удари относно
Коментари Харесай

Тръмп се обяви против двупартийния план за границата с Мексико

Джо Байдън и Доналд Тръмп си размениха словесни удари по отношение на двупартийния проект за промяна на граничната система, ориентиран към прекъсване на вълната на мигранти, преминаващи в Съединените щати от Мексико.

Тъй като имиграцията е един от най-горещите изборни въпроси в реванша сред Тръмп и Байдън за Белия дом през тази година, ориста на законопроекта, обсъждан от Сената, се трансформира в полесражение с висок залог. Фаворитът в първичните избори на републиканците Тръмп сложи имиграцията на напред във времето и в центъра на акцията си, отправяйки ужасни предизвестия за обстановката на границата, само че в същото време мощно се опълчи на договорката, макар че Байдън дава обещание краткотрайно да „ затвори “ граница.

Байдън поддържа оферти законопроект, настоявайки, че той ще сложи началото на „ най-трудния “ пакет от гранични промени.

„ Това ще ми даде като президент незабавни пълномощия да затворя границата, до момента в който си я върнем под надзор “, сподели Байдън в тирада в Южна Каролина. „ Ако този законопроект беше закон през днешния ден, щях да затворя границата незабавно и да го направя бързо ", добави той, представен Агенция Франс Прес.

Вместо това Тръмп продължи да подлага на критика Байдън поради „ отворените граници “, до момента в който напорът от мигранти раздрусва вътрешната политика.

" Границата е в такава политическа игра, в каквато в никакъв случай не е била ", съобщи той по време на предизборна тирада в Лас Вегас.

След дейното лобиране на Тръмп Майк Джонсън, ръководител на следената от републиканците Камара на представителите, съобщи в отворено писмо, че всеки сходен законопроект, признат от Сената, ще бъде " мъртъв " и в никакъв случай няма да бъде признат от Камарата.

" Те упрекват мен, аз споделих: Няма ужасно, обвинявайте ме, апелирам ", съобщи Тръмп. " Предпочитам да няма никакъв законопроект, в сравнение с неприятен законопроект ", добави той.

Тъй като републиканският губернатор на Тексас Грег Абът и федералното държавно управление влизат в противоборство за контрола върху границата, Тръмп съобщи, че ще даде на щата " цялостната си поддръжка " и ще " разположи всички нужни военни и правоохранителни запаси, с цел да запечата последния сектор от границата ".

В унисон с постоянно мрачната си изразителност във връзка с имиграцията някогашният президент съобщи, че има " 100-процентов късмет за има огромна терористична офанзива в Съединените щати ", осъществена от хора, пресичащи границата.

" Ще стартираме най-голямата вътрешна интервенция по депортиране в Америка ", сподели той, като постоянно повтаряното предизборно заричане провокира възгласи от публиката.

Сделката, която се договаря в Конгреса, е обвързвана с високи
залози, и то освен за претендентите за президент.

Освен че ще отговори на опасенията на американците по отношение на притока на мигранти, идващи през Мексико, тя ще обезпечи жизненоважна военна помощ за Украйна във войната ѝ против съветските нашественици.

Само преди дни изглеждаше, че е допустимо да се подписа двупартийна договорка, която да обвърже помощта за Киев - приоритет на Байдън - с пари за гранична сигурност, за което упорстват републиканците.

Заместник прессекретарят на Белия дом Оливия Далтън съобщи през тази седмица, че администрацията на Байдън е работила доброжелателно с републиканците за реализиране на съглашение и се надява те " да останат на масата, с цел да можем да го създадем ". /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР