Джинджифилът е много подходящ за отглеждане в дома, тъй като

...
Джинджифилът е много подходящ за отглеждане в дома, тъй като
Коментари Харесай

Спрете да давате луди пари за джинджифил – можете да си го отглеждате лесно сами вкъщи

Джинджифилът е доста подобаващ за развъждане в дома, защото изисква доста малко количество слънчева светлина и това разрешава някои негови елементи да бъдат оставени да порастват в почвата, до момента в който другите се употребяват.
Това, което прави още по-привлекателен е неговият усет и здравословен състав. Джинджифилът е постоянно употребен в готвенето, както и за чайове и други билкови коктейли.
Той узрява в течение на интервал от 10 месеца. Препоръчва се да се съхранява на закрито през студените месеци, тъй като не понася студено време.

Как да засадите джинджифил?
Градинарските центрове или билковите аптеки са най-хубавите места, където можете да си купите семена за джинджифил. Не се предлага да се засадят джинджифил закупен от супермаркетите, тъй като са третирани с инхибитор за поникване и резултатите ще бъдат надалеч от мечтаните. В случай, че закупите от там, се предлага да се остави във вода през нощта, с цел да се отстранен всички пестициди, в случай че има такива.
Ефективни препоръки за развъждане на джинджифил на закрито.
Гледайте да изберете мек, еластична корен за засаждане и по опция с няколко зародиши, колкото по- зелени толкоз по-добре. Засадете особено в необятна, плитка саксия, тъй като джинджифилът пораства хоризонтално.
Стъпка по стъпка управление за развъждане на джинджифил у дома

1. Накиснете джинджифила в хладка вода и се оставя през нощта, с цел да се отървете от всички отрови.
2. Използвайте богата почва, с цел да заредите саксията.
3. Поставете корен в почвата с пъпка, ориентирана нагоре; покрийте с към 5 см почва и добре полейте.
4. Дръжте саксията с джинджифил на топло място под сянката.
5. Използвайте спрей бутилка или постоянно поливайте почвата, с цел да се резервира влагата.
6. Първите кълнове би трябвало да поникнат от земята за няколко седмици. Продължете с непрестанно напояване.

Събиране на плодовете на джинджифил

Първите части джинджифил могат да бъдат събрани в продължение на 3-4 месеца. Тъй като пъпките ще бъдат узрели за това време, можете да премахнете нежеланите зародиши на ръба на саксията или може да насадите няколко коренища настрана за повече плодове. Ако полагате положителни грижи за растението, то непрекъснато ще създава корени, които можете да берете, както е разказано нагоре.

За какво е потребен джинджифилът

Джинджифилът е ефикасен против гадене. В предишното мореплавателите постоянно са употребявали джинджифила за лекуване на морска болест. Освен това облекчава гаденето и повръщането при пациенти на химиотерапия, бременни, като количеството би трябвало да е лимитирано.

Джинджифилът оказва помощ против мускулни болки от физическо натоварване. Ежедневният банкет на 2 грама в продължение на 11 дни, доста понижава мускулните болки, при хора, извършващи извършения. Счита се, че това деяние е обвързвано с противовъзпалителните свойства на подправката. Освен това, оказва помощ и при хора с остеоартрит.

Джинджифилът може фрапантно да понижи равнищата на кръвната захар и да усъвършенства положението на болните от сърдечно-съдови болести. Последните изследвания сочат, че 2 грама дневно намаляват равнищата на кръвната захар с до 12% при пациенти с диабет вид 2. Освен това, джинджифилът понижава и равнищата на холестерола, което подкрепя намаляването на риска от сърдечни болести, в това число и инфаркт.

Друга изгода е за пациенти, страдащи от диспепсиа, заболяване, което се характеризира с повтаряща болежка и дискомфорт в горната част на стомаха. Смята се, че забавеното изпразване на стомаха е главният мотор на неприятното храносмилане. Тук ролята на джинджифила е да форсира изпразването на стомаха.

Джинджифилът има добър резултат при болки в стомаха, заради менструален цикъл при дамите. 1 грам е задоволителен да понижи фрапантно болката, еквивалентно на медицински препарати като ибупрофен.

Джинджифилът съдържа вещество, което оказва помощ за попречване на някои типове рак. Ракът е съществено заболяване, което се характеризира с неконтролиран напредък на анормални кафези. Екстрактът от джинджифил е изследван като различно лекуване на някои типове рак, което се дължи на веществото Гингерол. Добри резултати има при хора, страдащи от рак на дебелото черво, на панкреаса, на гърдата и на яйчниците.

Оксидативен стрес и хронично инфектиране може да ускорят процеса на стареене. Те се считат за едни от главните фактори за заболяването на Алцхаймер и обвързвания с възрастта когнитивен крах. Някои изследвания при животни демонстрират, че антиоксидантите и биоактивни съединения в джинджифила може да инхибират възпалителните реакции, които се случват в мозъка. Има и някои доказателства, че джинджифил може да усъвършенства функционалността на мозъка непосредствено. В изследване на 60 дами на междинна възраст, екстрактът от джинджифил усъвършенства времето за реакция и работната памет.

Гингеролът, дейната съставна част в джинджифила може да спомогне и за намаляването на риска от инфекции. В реалност, дестилат от джинджифил може да инхибира растежа на разнообразни типове бактерии. Особено деен е против устните бактерии, свързани с възпалителни болести на венците, като гингивити, периодонтити. Пресният джинджифил е сполучлив против вируса, който предизвиква респираторни инфекции.

Всички тези здравословни изгоди подреждат джинджифила измежду суперхраните.

Източници: За дамата и аптека-оптима

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР