Джина Хаспъл, предложена от американския президент Доналд Тръмп за кандидат

...
Джина Хаспъл, предложена от американския президент Доналд Тръмп за кандидат
Коментари Харесай

Джина Хаспъл каза, че никога няма да възобнови суровите методи за разпити на ЦРУ

Джина Хаспъл, препоръчана от американския президент Доналд Тръмп за претендент за шеф на Централното разследващо ръководство (ЦРУ), сподели през днешния ден пред конгресмени, че в никакъв случай няма да разреши разследващата работа да възобнови своята стратегия за сурови способи за разпити, сходни на употребяваните след нападенията на 11 септември 2001 година, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

"Подкрепям по-високия честен стандарт, към който тази страна е решила да се придържа. Никога няма да върна Централно разузнавателно управление на САЩ към стратегия за разпити ", сподели Хаспъл на чуване пред комисията по разузнаване на Сената.
Според Хаспъл Централно разузнавателно управление на САЩ е научило "тежки уроци " от потреблението на сурови способи за задържане и разпитване на обвинени в тероризъм след нападенията от 11 септември.

"Важно е да се напомни подтекста на тези предизвикателни времена директно след 11 септември ", сподели тя.

"След като съм служила в това бурно време, мога персонално да се наемам пред вас, ясно и без запаси, че под мое управление Централно разузнавателно управление на САЩ няма да възобнови сходна стратегия за задържане и разпитване ", съобщи Хаспъл, която сега е и.д. шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Нейното заричане може да я сложи в спор с Тръмп, който по време на кандидат-президентската акция говореше за разбиране на по-твърд метод от Съединени американски щати за битка с екстремистите и споделяше, че ще разреши метода на симулираното удавяне и "още по-лоши " неща, отбелязва организацията.

Хаспъл съобщи, че няма да извършва каквато и да е президентска заповед, която счита за "неморална ", даже да е законна.
Тя сподели, че е належащо Съединени американски щати да създадат повече, с цел да се оправят с китайските "явни и противозаконни старания за кражба " на американски технологии.

Преди началото на чуването за одобряването й като началник на Централно разузнавателно управление на САЩ протестиращи скандираха в залата лозунги срещу изтезанията.
Хаспъл сподели, че за нея е нещо ново да бъде под светлината на прожекторите, откакто е прекарала над 30 години "в сенките ", работейки под прикритие и придобивайки загадка информация.

Критиците й отвън Конгреса упорстват, че някой, който с подготвеност е взел участие в един от най-мрачните интервали на Централно разузнавателно управление на САЩ, не би трябвало да оглавява разследващата организация. Според тях определянето на Хаспъл за лице на американското разузнаване ще подкопае напъните на Съединени американски щати да пазят човешките права.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР