Джими Лай, медиен магнат и защитник на свободата на словото

...
Джими Лай, медиен магнат и защитник на свободата на словото
Коментари Харесай

Джими Лай, медиен магнат от Хонконг и защитник на свободата на словото, който предизвика Китай, отива на съд

Джими Лай, медиен магнат и бранител на свободата на словото и демокрацията, беше изправен на съд в понеделник в Хонконг след цяла година закъснение на производството. Той е упрекнат в няколко закононарушения, в това число скрит план с задгранични сили, само че поддръжници по целия свят споделят, че същинското му закононарушение е критикуването на ръководещата комунистическа партия в Китай и нейното угнетяване на свободата в Хонконг.

Лай е бил в пандиза за последните три години по обвинявания, повдигнати според широкообхватния нов закон за националната сигурност на Китай. Ако бъде приет за отговорен по обвиняванията, Лай може да получи пожизнен затвор.

Репортери се събраха към микробуса, пренасящ Лай, когато дойде в съда в понеделник. Неговите поддръжници, дружно с задгранични дипломати, също бяха там, надявайки се да получат място на историческия развой.

Продемократичните митинги обгърнаха Хонконг, на управляващите им беше задоволително. Около 100 служители на реда нахлуха в офисите на Apple Dail...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР