Джими Хендрикс почива през септември 1970 г., на 27-годишна възраст.

...
Джими Хендрикс почива през септември 1970 г., на 27-годишна възраст.
Коментари Харесай

Защо Джими Хендрикс бе освободен от армията на САЩ?

Джими Хендрикс почива през септември 1970 година, на 27-годишна възраст. Той оставя много значимо творчество след себе си за тази скромна възраст като става един от най-великите китаристи в американската история. Преди да се извиси като именития музикант, който познаваме обаче, Хендрикс служи за къс интервал в армията, а повода, заради която службата му е толкоз къса, от дълго време е противоречива.

Джони Алън Хендрикс е наследник на Джеймс Алън „ Ал “ Хендрикс, деец от американската войска, който е служил във Втората международна война. По време на раждането на Хендрикс той е бил ситуиран в Алабама и му е неразрешено от командващия офицер да посети брачната половинка и новородения си наследник. Всъщност той е държат под ключ в продължение на два месеца – без правосъден развой – с цел да не избяга.

Едва когато е освободен от работа през септември 1945 година, Хендрикс старши най-сетне съумява да срещне Хендрикс младши.

Малкия Джими израства в сравнителна беднотия в региона на Сиатъл. От дребен още е видно, че има музикален гений, само че с изключение на в изкуството младежът съумява да се забърка и в редица неприятности. На 19-годишна възраст, откакто два пъти е заловен да се вози в крадени коли, Хендрикс получава избор – или да се причисли към армията, или да отиде в пандиза. Нежелаейки да бъде в пандиза, той се записва боец през май 1961 година

 HendrixHoepla1967-2

Едно е несъмнено, Хендрикс не изкарва цялостните си три години в армията. Мнозина спекулират за какво – някои споделят, че е бил изписан за „ ‘проявява на хомосексуални пристрастености “ или че е бил заловен да мастурбира в тоалетната. Последното наподобява е правилно, защото има доказателства.

Пригодността на Хендрикс като боец е съмнителна. Той се показа доста зле на всичките си проби по физическа подготовка и има редица случаи, в които пропуща вечерната инспекция. Той също е и неприятен стрелец и съгласно известията си поспива по време на наряди.

Според отчет, написан от Джеймс С. Спиърс, сержант на взвода на Хендрикс, той „ не е проявявал никакъв интерес към армията… Според мен редови войник Хендрикс в никакъв случай няма да доближи стандартите, изисквани от един боец. Чувствам, че за армията ще бъде от изгода, в случай че той бъде освободен допустимо най-скоро. “

Като цяло Хендрикс не обича да е в армията и му е предопределено да направи нещо друго с живота си.

Благодарение на апатията и проблемите си с дисциплината, Хендрикс не е мечтан в армията. И по този начин едно пострадване, претърпяно по време на скачане с парашут, е добре пристигнало и отваря вратата както за китариста, по този начин и за неговите началници – най-малко по този начин твърди той. Говорейки за времето си в армията, Хендрикс споделя, че пострадване на глезена довежда до изписването му по медицински аргументи. Въпреки това, не са открити записи, които да демонстрират, че е бил изписан заради пострадвания или медицински проблеми.

Както се оказва, краят на кариерата на Хендрикс се дължи на разнообразни фактори – и не му лиши доста време, с цел да трансформира този край в ново начало. По-малко от две години по-късно първата му ария се появява в класациите на Billboard, а останалото, както се споделя, е история!

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР