Джилиан Кийгън ругае: Предразположена към злополука образователна секунда в сравнение с нещастния герой от Thick Of It - но това справедливо ли е?

...
Неудобството й, не е изненадващо, беше оприличено на епизод от
Коментари Харесай

Неудобството й, не е изненадващо, беше оприличено на епизод от телевизионната сатира The Thick Of It, с предразположената към злополуки г-жа Кийгън в сравнение с нещастната Никола Мъри – герой, който се луташе от едно PR бедствие в друго.

Министърът на образованието гледа клип, в който тя ругае

Разкрит е „бруталния“ разговор за понижаване на Нанди – най-новото в политиката

Всичко, което липсваше, беше Малкълм Тъкър на Питър Капалди, злословещият лекар на Даунинг стрийт в телевизионния сериал, седнал и гледайки интервюто й „по дяволите, добра работа“ в кабинета си с глава ръцете му и крещящи нецензурни думи.

Но това честно ли е?

Поддръжниците на г-жа Кийгън, която напусна училище в Мърсисайд на 16 и стана чирак в автомобилна фабрика, ще твърдят, че тя е глътка свеж въздух в иначе задушния кабинет на торите, пълен с възпитаници на Оксбридж, които никога не са имали подходяща работа.

Джилиан Кийгън: Министърът на образованието защитава отиването във ваканция въпреки недостатъците на бетонните панели, появили се миналия месец

От друга страна, министърът на образованието може да бъде обвинен в пренебрегване на първия политически закон на Денис Хийли: „Когато си в дупка, спри да копаеш.“< /p>

Но сериозното нещо за това е, че прави правителството да изглежда некомпетентно и е съсипало всички надежди, които Риши Сунак може да е имал за добър старт на новата политическа година и първия ден от новия мандат в Уестминстър.

Изправена пред предвидимо възмущение от страна на опозиционни депутати - и опасения, повдигнати от редица консервативни депутати - по време на изявление на Камарата на общините, продължило час и 20 минути, безстрашната г-жа Кийгън отново излезе да се бори срещу критиците си.< /p>„Биха насадени на задниците си“ Бих искал да се извиня за избрания от мен език“

Основните обвинения срещу нея бяха, че е трябвало да действа по-рано, за да се справи с разпадащите се училища, но не успя информирайте родителите дали училищата на децата им са отворени или затворени и че причината за това са съкращенията на разходите на торите.

Една от най-вредните атаки срещу правителството не дойде от политическо назначение, а от пенсиониран мандарин от Уайтхол , Джонатан Слейтър, който беше постоянен секретар в Министерството на образованието от 2016 г. до 2020 г.

Той твърди в интервю по-рано, че разходите за ремонт на училище са били намалени наполовина от г-н Сунак, когато той беше ректор - - и сега има беше „критичен риск за живота“ в някои училища.

Гневът на директора от клипа на министър, който псува

„Каква пълна бъркотия“

За да бъда честен, г-н Слейтър беше внезапно уволнен още едно фиаско в образователния отдел – провалът на оценките на изпитите, ръководен от тогавашния министър на образованието Гавин Уилямсън по време на пандемията от COVID.

Така че той може би не е безпристрастен и вероятно има брадва за мелене.

Неговите твърдения не бяха изненадващо подхванати и повторени в Камарата на общините от секретаря по образованието в сянка Бриджит Филипсън, която заяви: „Каква пълна бъркотия!“

Наистина изглежда като бъркотия, макар че вероятно е несправедливо за да хвърли цялата вина върху нещастната г-жа Кийгън.

Прочетете повече:
Ключови проблеми в списъка на Риши Сунак
Всички училища, засегнати от конкретна криза

Топ пет горещи моменти с микрофон

В крайна сметка торите са имали 10 - да, 10 - секретари по образованието, откакто консерваторите дойдоха на власт - макар и в коалиция - през 2010 г.

Тези имена са пълни: Майкъл Гоув, Ники Морган, Джъстин Грийнинг, Деймиън Хиндс, Гавин Уилямсън, Надхим Захауи, Мишел Донелан, Джеймс Клевърли, Кит Малтхаус и сега нещастната г-жа Кийгън. и добър спорт в изправянето пред музиката, нейният сдържан опит да обвини другите за фиаското влоши лошата ситуация.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР