Джиджи Хадид и още няколко знаменитости нарушиха мълчанието си по

...
Джиджи Хадид и още няколко знаменитости нарушиха мълчанието си по
Коментари Харесай

Сестрите Хадид, Гал Гадот и Миа Калифа нарушиха мълчанието си за войната в Израел

Джиджи Хадид и още няколко звезди нарушиха мълчанието си във връзка офанзивите на Хамас против Израел.

Супермоделът, чийто татко е от палестински генезис, показа в обществените мрежи текст, осъдителен " тероризирането на почтени хора " и подкрепящ палестинските и еврейски й другари.

" Мислите ми са с всички наранени от тази неоправдана покруса (...). Този спор лишава почтени животи - доста от които са детски. Изпитвам съпричастност. Чувствам се виновна към еврейските ми другари. Тероризирането на почтени хора не носи никаква изгода за придвижването " Свободна Палестина ". Изказвам своите съболезнования както към палестинци, по този начин и към евреи, адресирам ви обич и мощ - където и да сте. "

И Джиджи, и сестра й Бела са единомислещи в поддръжката си за палестинската идея. Те са участвали на шествия и демонстрации. През май 2021 година двете провокираха огромен скандал поради обява, която гласеше, че " Израел не е страна, а по-скоро земя, заселена от колонизатори ", напомня " Daily Mail ". Бела разгласява карикатури, които назовават ​​Израел " окупатори ", a палестинците - " потиснати ". През 2018 година пък Джиджи съобщи в някогашния Twitter: " Казах го преди и ще го кажа отново. За мен това не е обвързвано с религията — става въпрос за лакомия ", употребявайки хаштаговете " Свободна Палестина " и " Свободна Газа ". По-късно добави, че не желае да съществува разделяне сред хората. " Не съм срещу никого. " През март 2022 година бе подложена на критика пък за това, че съпоставя съветската инвазия в Украйна с израелско-палестинския спор в обява. Тогава разгласи, че ще подари приходите си от есенните фешън ревюта на " страдащите " в Украйна и Палестина.

А когато някогашният президент Доналд Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел, сестра й Бела написа в обществените мрежи: " Отношението към палестинския народ е незаслужено, едностранчиво и не би трябвало да се толерира. Подкрепям Палестина. "  Изабела е ослепителен деятел в поддръжка на Палестина, само че към момента не е коментирала обществено офанзивите.

Що се отнася до татко им - предприемачът Мохамед - той е палестинец, роден в Назарет през ноември 1948 година - четири месеца откакто градът му бива високомерен от израелските сили. Семейството му бяга в Сирия и в последна сметка се открива във Вашингтон. Мохамед е с двойно поданство - йорданско и американско.

Впрочем - освен сестрите Хадид демонстрираха взаимност. Гал Гадот също изрече съболезнования в обществените мрежи. 38-годишната израелска актриса прикани почитателите си да дарят средства за засегнатите от офанзивите през уикенда и жигосах хората, които оправдават протичащото се. Бившата Мис Израел 2004 година, бе едно от първите холивудски имена, които поддържаха Израел.
Източник: Официален Инстаграм профил
Кайли Дженър пък получи поддръжка от еврейски организации в Америка, откакто разгласява и изтри " стори " също подкрепящо Израел. 26-годишната бизнесдама окачи знамето на страната с текста " Сега и постоянно, ние стоим с народа на Израел! " В случая обаче получи спорни мнения от почитатели и това наложи свалянето на обявата.

Миа Калифа - звездата във филмите за възрастни, бе изхвърлена от " Playboy ", откакто поддържа терористичните офанзиви на Хамас.
Снимка: Getty Images
30-годишната неведнъж поддържа бомбените атентати и отвличания, като даже приканва да снимат хоризонтално протичащото се, с цел да може да гледа по-добре. Тя омаловажи спора, като се пошегува за " ционисткия режим на апартейд, свален от партизански бойци с подправени ризи на Gucci ". Калифа също показа изображение на терористите, возещи се в задната част на пикап, наричайки го " ренесансова картина ". Освен това написа, че " Съединените американски щати са терористична страна ".

От своя страна " Playboy " се наложи да изясни в документално изказване: " Миа направи отвратителни и неоправдателни мнения, възхвалявайки офанзивите на Хамас против Израел и убийството на почтени мъже, дами и деца. В " Playboy " насърчаваме свободното изложение и градивен политически спор, само че имаме политика на нулева приемливост към речта на омразата. Очакваме Миа да разбере думите си и че дейностите си имат последици ".

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР