Джеймс О'Брайън, ръководител на Офиса за координиране на санкциите в

...
Джеймс О'Брайън, ръководител на Офиса за координиране на санкциите в
Коментари Харесай

Координаторът на санкциите на САЩ идва в София

Джеймс О'Брайън, началник на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати, идва в България идната седмица. Това заяви той в диалог с български публицисти през днешния ден във връзка новите американски наказания против български жители. О'Брайън бе в София в края на август 2022 година за срещи с представители на българското държавно управление и с членове на интернационалната бизнес общественост (Американската, Германската и Швейцарската търговски камари). По думите му той ще има съвещания " за небходимите промени в светлината на случилото се, довело до днешните сакции ", детайлности за които ще бъдат обявени по-късно.

" Санкционирането на петимата български жители води към едно нещо - корупцията. Откраднати са милиони евро от българския народ и това визира интегритета на българската правораздавателна система. С днешното деяние ние подкрепяме промяната на правораздавателната система ", сподели още Джеймс О'Брайън.

" Искам да подчертая, че вършим това в взаимност с Европейския съюз, който упорства реформирането на правораздаването в България. Доволни сме да забележим някои стъпки, подхванати в тази посока в Министерството на правораздаването [в София}. Но сме разочаровани, че значимо законодателство беше оставено незавършено ", добави той. Действията на Вашингтон са в взаимност и с " нашите сътрудници от Англия " и евентуално най-важното е, че това е в взаимност с всички българи, искащи да видят промени, сподели още координаторът. " Както в правораздаването, по този начин и да видят страната си прочистена от систематична корупция, която е затиснала България от години "  

Джеймс О'Брайън сподели за някогашният енергиен министър Румен Овчаров, някогашен шеф на нуклеарната централа Валентин Николов и някогашният народен представител от Българска социалистическа партия Иван Генов " са взели участие в систематична корупция в енергийния бранш и подкупите, в които са взели участие, водят до кражба от управляващите и народа на България на стотици милиони долари ".

Николай Малинов [от " Русофили " ] се счита, че е забъркан в предоставяне на рушвет, разрешено му беше да пътува до Москва, откакто беше упрекнат в шпионаж, сподели О'Брайън.

Владислав Горанов е взел участие в скица за подкупи, давани за прокарването на законодателство в интерес на съответни лица и това е коствало на страната обилни пропуснати доходи от налози и такси.

" Санкционираните, от една страна, изолират тези хора от доларовата система и американската банкова система, тъй че съществено им се пречи да се движат по света свободно. Забрнаява им се на тях, а в някои случаи и на околните им, да влизат в Съединени американски щати. По този метод ясно демонстрираме кой, съгласно нас, би трябвало да се възползва от финансовата ни система и да посещава нашата територия. Това е заявление за това кои са американските полезности. "

" Има доста други принадлежности за битка с корупцията, с изключение на глобите, само че [използването им] е избор на българското правосъдие, на европейската система и на други участници в това пространство. Но с този акт ние заявяваме, че имаме твърдото желание да се противопоставим на корупцията ", изясни Джим О'Брайън.

" Бихме желали да последва приемане на новото законодателство, изисквано от Европейския съюз и бързи промени. Защото това ще прочисти системата и няма да са нужни нови дейности като днешното. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР