Джеймс Хардън се отличи с трипъл-дабъл от 35 точки, 11

...
Джеймс Хардън се отличи с трипъл-дабъл от 35 точки, 11
Коментари Харесай

Хюстън победи Кливланд и се изравни с Голдън Стейт на върха на Запад

Джеймс Хардън се отличи с трипъл-дабъл от 35 точки, 11 битки и 13 асистенции, а Хюстън Рокетс се наложи над Кливланд със 117:113. Хардън също по този начин се отличи и с пет блокади на изстрели на съперника, с цел да помогне на отбора си да реализира четвърта поредна победа и общо 9-а от началото на сезона. С този баланс от 9/3 Хюстън се изравни на върха в Западната конференция на НБА с Голдън Стейт.

За гостите от Кавалиърс ЛеБрон Джеймс вкара 33 точки, а Джеф Грийн добави 27. След поднасяне и панер на Джеймс 7 минути преди края домакините имаха преднина от 10 точки.

Следващите 6 точки бяха за домакините, включително и с три точки на Пи Джей Тъкър, и поведоха със 111:98. Последва серия от 13:1 за Кавалиърс и 90 секунди преди края резултатът беше 112:111.

След това Хардън пропусна под коша, само че взе битката и по-късно съумя да вкара, а и беше фаулиран. След това вкара единия углавен удар и отборът му поведе с 115:111. Клинт Капела, който приключи мача с 19 точки, 13 битки и 4 блока, блокира изстрел на ЛеБрон във финалните секунди, с цел да обезпечи успеха на домакините.

Хардън вкарва 30 или повече точки за трети път в последните 4 мача, като най-силно беше присъединяване му в мача с Юта Джаз в неделя, когато наниза 56 точки. Това е и втори трипъл-дабъл за него през сезона и 33 в кариера.

Торонто, които предходната година завоюваха Атлантическата дивизия, се постановиха над Ню Орлиънс със 122:118 и към този момент имат 7 победи от 11 мача, само че към момента са 2-и след Бостън.

ДиМар ДиРозан вкара 33 точки, а Серж Ибака добави 19, като това е пета поредна победа за Рартърс против този противник. Кайл Лоури приключи с 18, от които 6 в последната четвърт. Йонас Валанчюнас пък взе 13 битки под кошовете. За гостиет от Ню Орлиънс Джру Холидей наниза 34 точки, което е връх за сезона за него, както и подаде 11 асистенции.

Денвър Нъгетс се наложи със 102:94 над Оклахома и реализира 7-а победа в 12 мача, която ги подрежда на 2-о място в Северозападната дивизия след отбора на Минесота. Еманюел Мудиай се оказа най-важният състезател за домакините в заключителните моменти от дуела, откакто осъществя 10 от всичките си 21 точки в последната четвърт, в това число и тройка в средата на частта за излизане напред в резултата.

Пол Милсап вкара още 17, а Никола Йокич добави 15, както и 11 битки, за триумфа на Нъгетс. Това е и първа победа над този противник след пет следващи загуби.

Кармело Антъни, който прекара първите седем години и половина от кариерата си в Денвър преди да бъде продаден на Никс, беше номер 1 при реализаторите в отбора на Тъндър с 28 точки. Пол Джордж и Ръсел Уестбрук прибавиха по 13, само че отборът им е с 4/7 на последно място в същия поток.

Сакраменто се наложи със 109:108 над Филаделфия, което е едвам трета победа за домакините от началото на сезона. Решителният панер беше дело на Ди'Арън Фокс 13.4 секунди преди края на мача. Центърът на гостите Джоел Ембид пропусна изстрел от линията за наказателни удари със сирената за наслада на домакините./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР