Джеймс Гарднър (innovatorinside.com) за това какво отличава наистина умните хора

...
Джеймс Гарднър (innovatorinside.com) за това какво отличава наистина умните хора
Коментари Харесай

Как да разберете, че човекът срещу вас е умен и заслужава вашето внимание

Джеймс Гарднър (innovatorinside.com) за това какво отличава в действителност умните хора от останалите.

1. Умният човек не приказва толкоз доста, колкото другите , тъй като знае, че се учим, слушайки.

2. Знае доста неща, разнообразни от това, в което се е специализирал. Има всеобхващащ разум, който непрекъснато се подхранва от интереса какво вършат останалите.

3. Жонглира ловко сред домашните, служебните и персоналните ползи, без да повтаря изтъркания остарял рефрен за " салдото сред работата и персоналния живот ". И до момента в който жонглира, по някакъв метод съумява да наподобява 100% ангажиран с това, което прави, по едно и също време на всички фронтове.

4. Вероятно употребява обществените мрежи. Невинаги, само че евентуално. За него това не е просто още един метод да чуе другите, само че и метод да попадне на информация, която другояче би му убягнала.

5. Дори когато нещата в действителност са зле, умният човек ще се усмихне. Той в никакъв случай не се безпокои прекалено много, тъй като неговият разум му предлага други възможности по-бързо, в сравнение с нещата могат да се влошат.

6. Знае, че нормално е най-умният в стаята, само че не губи времето си да мисли за това. Напротив, приема предизвикването да направи всички останали най-умните хора в стаята.

7. Ако е управител, ще вложи всичките си старания да направи другите по-умни и по-популярни от него самия в съответните екипи. Не се усеща застрашен, тъй като знае, че интелектът е синергия. Освен това, по същата причина, желае да се убеди, че неговите умни сътрудници наподобяват по-умни от него.

8. Има скрити умения, които не показва, до момента в който не стане нужно. Не вижда нужда да демонстрира цялостния си потенциал, единствено с цел да изтъкне, че е по-добър от останалите.

9. Може да има скъпо обучение, само че може и да няма. Никога обаче не разбираш за това, в случай че CV-то му не е пред теб.

10. Той в никакъв случай, безусловно в никакъв случай и при никакви условия няма да те накара да изглеждаш малоумен, даже елементарно да може да го направи. Умният човек се е научил с цената на горчив опит, че когато караш някого да се усеща зле, причиняваш същото и на себе си.

А вие какво бихте добавили?

Източник: Gnezdoto.net

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР